Vágólapra másolva!
Huszonegy gólos győzelemmel kezdte meg az új szezont a Ferencváros nőikézilabda-csapata. Németh András tanítványai a tízgólos Uhrakova vezérletével 38-17-re verték a Vasast. A Dunaferr simán nyert a Cornexi ellen, míg a Spartacus otthon tartotta a két pontot a Békéscsaba ellen.

Nőikézilabda-bajnokság, 1. forduló:
Vasas - Ferencváros 17-38 (7-18)
Fáy utca, 1200 néző
vezette: Bacs, Dravecz
gól: Horova 7/3, Blaskovits 4, Csernova 3, Szélesi 2, Böde 1, illetve Uhrakova 10/5, Mravikova 6, Kirsner 5, Pádár M. 5, Kamper O. 3, Rábai 2, Baross 2, Kocsik 2/2, Tóth T. 1, Horváth R. 1, Kovács V. 1
hetes: 3/3, illetve 9/7
kiállítás: 20, illetve 12 perc

Egy órával a bajnoki mérkőzés kezdete előtt már az egyik oldali lelátón alig lehetett helyet találni a Vasas Fáy utcai csarnokában. Tény, a nőikézilabda-csapat ellenfele a Ferencváros ezüstérmes gárdája volt, de hol vannak már azok az idők, amikor a piros-kékek és a zöld-fehérek összecsapása rangadónak számított?

A találkozó úgy kezdődött, mint egy rémálom, technikai hibák tömkelege zavarta a folyamatos játékot mindkét oldalon. Ezt Kirsner és Mravikova használta ki a legjobban, 4-0-ra elhúzott a Fradi, s sokáig azért volt "szoros" az eredmény, mert a Cornexitől szerződtetett Farkas Andrea remekül védett.

AZ ötödik percben aztán kellemetlen közjáték zavarta meg a mérkőzést. Az előzményeket nem lehetett látni és hallani, de a szurkolók egyöntetűen állították, Tóth Tímea visszaszólt edzőjének, aki "Hogy beszélsz te velem?!" üvöltéssel a kispadra parancsolta a vendégek válogatott átlövőjét. Ettől függetlenül a csapat nem rogyott meg, nem is volt mitől, hiszen az angyalföldiek értékelhetetlen produkcióval rukkoltak elő, így a félidőt 18-7-es vezetéssel zárta a Ferencváros.

A második játékrészben a sírás után visszatérő Tóth ismét bizalmat kapott, a védekezés egyre jobb lett, s a jól védő Sugár helyett Pastrovics is brillírozott. A másik oldalon Farkas elfáradt, háromszor is rosszul futott ki egy hosszú indításra, így Kirsnernek és Rábainak nem volt nehéz dolga az üres kapuba találni. Jószerével az volt csak a kérdés, megússza-e a Vasas húsz alatt a verest, ám miután húsz másodperccel a találkozó vége előtt Uhrakova belőtte tizedik találatát, kialakult a 38-17-es végeredmény.

A végén a sok durvasággal tarkított meccs záróakkordjaként Csernova időntúli szabaddobásból még kilőtte a sorfal szélén álló Kirsnert, szerencsére a válogatott balszélső megúszta komolyabb sérülés nélkül az esetet.

Pincési László

[origo]