Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott világbajnoki felkészülési mérkőzésen ötgólos vereséget szenvedett az Eb-bronzérmes, házigazda Franciaországtól Brestben.

Eredmény:
Franciaország - Magyarország 26-21 (13-11)
Brest, 1800 néző
vezette: Pichon, Thobie
gól: Cano 5, Myaro 5/4, Tervel 3/1, Delerce 3, Pecqueux-Rolland 3, Herbrecht 2, Vogein 2, Wendling 1, Moreau 1, Szabó 1, illetve Mehlmann 3, Farkas Á. 3, Görbicz 3/1, Siti E. 3, Ferling 2, Bohus 2, Lovász 2, Kulcsár 2, Radulovics 1.

A 2000-ben a világ legjobbjának választott Radulovics Bojana számára nem volt igazán örömteli a második helyet hozó norvégiai Möbelringen-kupáról Oslóból Párizsba vezető repülőút, mert csomagjának egy része elveszett, és a hétfő délelőttöt a legfontosabb holmik vásárlásával töltötte.

A mérkőzés elején rövid ideig vezettek a vendégek, aztán fordított az Európa-bajnoki harmadik, elhúzni azonban nem tudott. Állandósult az egy-két gólos francia előny. A szünet után kiütközött, hogy Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapata négy nap alatt a negyedik találkozóján lépett pályára, ráadásul közben sokat utazott. Fokozatosan lépett el a házigazda, a 40. percben már 20-12-re vezetett. Bár később sikerült csökkenteni a különbséget (22-16), a vereséget ezúttal nem lehetett elkerülni.

Az összecsapáson a francia bírók sokat tévedtek mindkét oldalra. A találkozó teljes bevételét két, szívműtéten átesett 8, illetve 12 éves afrikai kisgyermek megsegítésére fordítják.

A két csapat szerdán 20.30 órakor Lorient-ben újra találkozik, majd következik a péntektől vasárnapig tartó párizsi négyes torna.