Vágólapra másolva!
Előnnyel várhatja a pénteki visszavágót a BSE a női röplabdázók Magyar Kupájában, miután Kasziba István együttese 3-1-re verte a Vasast a negyeddöntő első összecsapásán.

Magyar Kupa, negyeddöntők:
BSE-FCSM - Vasas Opus-Via Óbuda 3-1 (25, -22, 17, 12)
vezette: Csikós, Beregszászi
BSE: Várhegyi, Mester, Danada, Pető, Adrianenko, Czakó. Cs: Tóth (libero), Horváth. Edző: Kasziba István
Vasas: Akimova, Papizsanszkaja, Nyári, Józsa, Dégi, Tormási. Cs: Vatai (libero), Kovács T., Takács. Edző: Ratimorszky Károly

A múlt heti fiaskó - a Nyíregyházától elszenvedett sima, 3-0-s vereség - után a Vasas jelentősen feljavult a kupameccsre, de teljesítménye csak a második játékban volt elegendő a BSE csapatával szemben.

Az első szett végén a városmajori Czakó megsérült, helyére az ifjúsági válogatott Horváth Dóra állt be, s egy-két hibától eltekintve hasznos tagja volt csapatának. Mester és Pető is csillogott: hol hatalmas ütésekkel, ravasz ejtésekkel, hol jó ütemű, pontot érő sáncokkal vétették észre magukat, míg a negyedik szettben Várhegyi centerjátéka volt elismerésre méltó.

Erre a szakaszra a Vasas játékosai mind fizikailag, mind idegileg elfáradtak: mutatja ezt a 10-3-as, majd 16-8-as BSE-előny.

Folytatás 27-én a Folyondár utcában, a visszavágó 18 órakor kezdődik.

További eredmények:
MÁV Előre SC - MVSC-MISI 0-3 (-22, -17, -21)
A székesfehérváriak elleni győzelemmel a borsodi extraligás csapat már résztvevője a négyes döntőnek.
"Nagyon boldog vagyok, a négyes döntőben való szereplést nagy eredménynek könyveljük el" - mondta Novák Gyula, a miskolciak szakvezetője.

Tatabányai Volán SE - Titász-NRK Nyíregyháza 1-3 (-12, -17, 24, -16)
"Megérdemelt, biztos győzelem, részvételi jog a négyes döntőben" - summázta a mérkőzést Nagy Kornél, a nyírségiek statisztikusa. "Úgy véljük, a Bajnokok Ligája mérkőzései, a nemzetközi szereplések miatt átprogramozott extraligás bajnoki mérkőzések sokat kivettek a csapatból. Fárasztó sorozaton vannak túl a lányok, rájuk fér egy kis pihenés."

A Magyar Kupa elődöntőjének negyedik résztvevője az Architekton-Gödöllői RC - Phoenix-Mecano-Kecskeméti RC küzdelméből kerül ki.

Oszvald György