Vágólapra másolva!
Döntős esélyekkel kelhet útra pénteken a Szolnoki MÁV-Coop SE a Fenerbahce isztambuli csarnokában szombaton és vasárnap sorra kerülő nőikosárlabda Európa Kupa négyes döntőjére.

Néhány apróbb sérüléstől eltekintve mindenki hadra fogható, és bár a páneurópai szakaszban a Diósgyőrt otthon és Miskolcon is legyőző törökök gyengébbek nálunk, nyolcezres közönségük sokat nyom majd a latban - mondta Tapodi Péter, a Tisza-partiak vezetőedzője, hozzátéve: sportdiplomáciai hátrányt jelenthet, hogy a szövetség részéről tudomása szerint senki sem tart a küldöttséggel.

A zárótorna másik két szereplője az elődöntőben egymással mérkőző orosz Dinamo Moszkva és BZ Szanktpetyerszburg lesz. Előbbi klubot amely évi hárommillió dollárból gazdálkodik, s a játékosok fejenként 12 ezret kapnának az EK-trófeáért - erősíti az amerikai válogatottal a hét végén Pécsett, illetve a Népligetben is megfordult Shannon Johnson és Michelle Snow, míg utóbbinak szintén két tengerentúli légiósa van Kristen Sharp és Demya Walker személyében.

a Final Four menetrendje:
szombat, elődöntő:
13.30:
Fenerbahce (török) - Szolnoki MÁV-COOP SE
16.00: BZ Szanktpetyerszburg (orosz) - Dinamo Moszkva (orosz)

vasárnap, helyosztók:
13.30: a 3. helyért
16.00: döntő