Vágólapra másolva!
Az ugyanebben a szereposztásban május elejétől zajló bajnoki finálé előtt "nemzetközi vizeken", az Euroliga negyeddöntőjében mérte össze erejét a két legjobb magyar férfi pólós alakulat, s némi meglepetésre a Komjádi uszodában kedd este a Honvéd szerzett egygólos előnyt a vendéglátó Vasassal szemben az április 28-ai Kőér utcai visszavágóra.

Negyeddöntő, első mérkőzés:
Vasas-Plaket-Euroleasing - Domino-BHSE 6-7 (1-3, 3-2, 0-1, 2-1)
gól: Varga T. 4, Kásás 2, illetve Szívós 3, Biros, Kiss G., Fodor, Vári 1-1.

Az első negyed elején Molnár javára kontrafaultot fújtak, a Honvéd center passzából pedig Szívós szerzett előnyt, s ugyanő húzta a labdát emberelőnynél Kósz kapujába, hogy méltó zárásaként a nyitó játékrészben mutatott pazar produkciónak a jeles vízilabdás família sarja távoli bombával, mesterhármassal hökkentse meg a csak Kásás révén eredményes Vasast.

Birosnak a támadóidő lejártakor a bal felső sarokban landolt majd' félpályás löketével folytatódott a Honvéd-varázslat (1-4), Kásás, majd Varga T. duplájával azonban félidőre 4-5-re felzárkóztak a piros-kékek.

A harmadik játékrész hajrájában az angyalföldiek "tamáskodása" után - Varga T. elhibázta az emberelőnyt - a vendégek ismét két góllal vezettek.

A befejező negyedben, bő egy perccel a vége előtt Varga T. negyedik góljával 6-7-re feljött a Vasas, egyenlíteni azonban már nem tudott.

A lehetőségeivel jobban élő Honvéd - a részrehajlással nem vádolható külföldi, görög-török bírópáros közreműködése mellett - megérdemelten nyert a többet hibázó házigazdák ellen, de a párharc még nem dőlt el. A döntés, hogy melyik gárda folytathatja majd szereplését az Euroliga legjobb négy csapata között, a Final Fourban, az április 28-ai Kőér utcai visszavágóra maradt.

(MTI)