Vágólapra másolva!
Nem jutott be a nőikézilabda Bajnokok Ligája fináléjába a Dunaferr, mert az első mérkőzésen aratott ötgólos győzelmet követően az elődöntő visszavágóján 32-22-re kikapott a dán Slagelse otthonában. Lényeges volt, hogy a magyar csapat sztárja, Radulovics a találkozó elején térdsérülést szenvedett, és nem tudta folytatni a játékot.

Női BL, elődöntő, visszavágó:
Slagelse (dán) - Dunaferr SE 32-22 (15-9)
továbbjutott: a Slagelse, 61-56-os összesítéssel.

Hihetetlen iramban kezdett a Slagelse, és 4-0-s rohammal adta meg az alaphangot. Ezt követően emberhátrányban Pálinger büntetőt fogott, majd Gáspár gólt szerzett. 5-1-nél a világ egyik legjobb átlövője, Radulovics térdsérülést szenvedett, és nem tudta folytatni a játékot. A társak lelkileg összeszedték magukat, keményebben védekeztek, s a megszerzett labdákból gyors gólokat dobtak. Sikerült felzárkózni (9-7), a dánok trénere, Anja Andersen erre időkéréssel válaszolt.

A tanítványok megfogadták az egykori klasszis intelmeit, főleg korábbi élettársa, Camilla Andersen, aki sorozatban háromszor volt eredményes, így a hazaiak megint elhúztak, illetve ledolgozták az első mérkőzésen összeszedett hátrányukat (25. perc: 13-8). A szünet előtti hajrában Loost megütötte Bulathot, és azonnal piros lapot kapott.

A fordulást követően Radulovics újra bemelegített, de nem állt be. A Slagelse megint felpörgött, sorra dobta a gólokat az összeroppanó riválisnak. A 42. percben már 22-12 volt az állás. A hajrában a dánok közönségüket szórakoztatták, miközben állandósult a kétszámjegyű különbség. A továbbjutás szempontjából döntőnek bizonyult, hogy a Dunaújváros az első mérkőzésen nem tudta megtartani tízgólos előnyét, majd a visszavágón Radulovics hamar kidőlt a sorból.

A másik ágon:
Krim Ljubljana (szlovén) - Larvik HK (norvég) 27-19 (14-9)
tj.: a címvédő, Szuperkupa-első Krim Ljubljana kettős győzelemmel, 60-49-es gólkülönbséggel.

A döntő első mérkőzését május 15-én vagy 16-án, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik. Hogy melyik csapat kezd otthon, az a keddi bécsi sorsoláson dől el.