Vágólapra másolva!
Balszerencsés esetben az első kalap négy nagyágyúja mellett Szlovénia vagy Németország, illetve Spanyolország is csoportellenfele lehet a magyar nőikézilabda-válogatottnak a decemberi, hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A kiemelés elkészültével az már kiderült, Szerbia-Montenegró, Románia és Csehország biztosan nem lesz Radulovicsék riválisa az első körben.

Az Európai Kézilabda Szövetségi kialakította a csütörtöki sorsolás előtt a kiemelési rendszerét. Azt már korábban tudni lehetett, hogy az első kalapba a legutóbbi, dániai kontinensviadal első négy helyezettje, tehát Dánia, Norvégia, Franciaország és Oroszország került, míg a magyarok a második kvartettbe kaptak besorolást.

Mostanra az is eldőlt, hogy Mocsai Lajos tanítványai nem kerülhetnek közös gruppba Szerbia-Montenegró, Románia és Csehország csapatával, viszont balszerencsés sorsolás esetén akár olyan csoportba is belecsöppenhetnek, amelyben Dánia, Szlovénia és Spanyolország lesz az ellenfél.

a kiemelési sorrend
1. kalap: Dánia, Norvégia, Franciaország, Oroszország
2. kalap: MAGYARORSZÁG, Szerbia-Montenegró, Románia, Csehország
3. kalap: Ausztria, Szlovénia, Németország, Ukrajna
4. kalap: Spanyolország, Svédország, Fehéroroszország, Horvátország.

A sorsolás menete alapján először a negyedik, majd a harmadik és az első kalap csapatait sorsolják négy csoportba, ezt követően Magyarország megválaszthatja, melyik trióhoz szeretne csatlakozni.

A sorsolásra június 10-én, csütörtökön, 11 órakor kerül sor a Vígszínházban, az eseményen ünnepélyes keretek között kapja meg Radulovics Bojana a világ legjobb kézilabdázójának járó díjat.