Vágólapra másolva!
Az osztrák Hypo Niederösterreich női együttesének tavalyi próbálkozását követően jövőre a férfikézilabda-bajnokság mezőnye bővül külföldi csapattal. A pozsonyi Új Szó információja szerint a magyar szövetség egyeztetve a férfi NB I-es klubokkal úgy döntött, tizenharmadik résztvevőként az eperjesi Tatran is indulhat a 2005/06-os kiírásban.

"Kedden este, röviddel a magyar ligabizottság ülése után Hajdú János, a szövetség sportigazgatója közölte velem a kedvező hírt. Biztosan csapatunk kiváló Bajnokok Ligája-szereplése is hozzájárult ahhoz, hogy befogadtak bennünket Európa egyik legszínvonalasabb bajnokságába. Nagyon örülünk, hogy a közös cseh-szlovák bajnokság megszűnése után komoly erőpróbák várnak majd a csapatunkra. Nem akarunk alárendelt szerepet játszani az NB I-ben, ezért alaposan megerősítjük keretünket" - nyilatkozta a lapnak Miroslav Chmeliar klubtulajdonos.

A hírek szerint elképzelhető, hogy a mezőny végül 14 tagúra bővül, ugyanis a szlovén Celje indulásáról még nem döntött a magyar vezérkar.

Szlovák csapat indulna a férfi bajnokságbanhttp://www.origo.hu/sport/csapat/kezilabda/20050127zsigmond.html?pIdx=1