Vágólapra másolva!
Május 30-tól egy héten át az országot járja az olimpiai bajnok férfivízilabda-csapat: Kemény Dénes legényei Tatabányán kezdenek, s a június 5-i kazincbarcikai zárásig naponta játszanak bemutatómérkőzést egy-egy vidéki városban a sportág népszerűsítésének s az utánpótlás támogatásának jegyében.

A főszponzor után Indesit vízilabda roadshow-nak elkeresztelt turné keretében a rendre este 6-tól esedékes gálameccsek előtt délelőttönként kiadós edzést tart bő - 20-22 pólós alkotta - keretének Kemény kapitány, aki az országjárás amúgy kétségtelenül fárasztó programját igyekszik minél hasznosabban beilleszteni a világbajnoki felkészülésbe.

Erről maga az ötkarikás elsőségét tavaly Athénban sikerrel megőrző, vb-címvédő gárda mestere beszélt a szerdai budapesti sajtótájékoztatón, hangsúlyozva, hogy a délelőtti margitszigeti első edzéssel - amelyről a még rá váró nemzetközi vagy éppen itáliai idegenlégiós kötelezettség miatt számos olimpiai bajnok hiányzott - megkezdődött az a közös munka, amely a július második felében zajló montreali világbajnokságon kell, hogy meghozza gyümölcsét.

Kemény Dénes elmondása szerint a roadshow-ra már teljessé váló válogatott csapatból a június utolsó hétvégéjén játszandó margitszigeti Világliga-mérkőzések után várhatóan 15-16-an maradnak, s a július 6-10. közötti Vl-elődöntőre, New Yorkba már csak az a 13 fő utazik, aki a világbajnokságon is vízbe száll.

A vidéki turnétól, a szövetségi kapitányhoz hasonlóan, a szervezők is a tavalyi premieren tapasztalt hatalmas siker megismétlését várják, s jó hangulatú, telt házas meccsek révén remélik elérni azt, hogy a vízilabdát még szélesebb körben szeressék meg, hogy minél több gyerek kapjon kedvet a pólóhoz.

A szlovák válogatottal Hódmezővásárhelyen és Kecskeméten vívandó két barátságos összecsapást is tartalmazó körút állomásai a meccsidőpontokkal a következők:
május 30., hétfő: Tatabánya - 18 ó
május 31., kedd: Dunaújváros - 18 ó
június 1., szerda: Kaposvár - 18 ó
június 2., csütörtök: Győr - 18 ó
június 3., péntek: Hódmezővásárhely - 18 ó
június 4., szombat: Kecskemét - 17 ó
június 5., vasárnap: Kazincbarcika - 11 ó