Vágólapra másolva!
Miután Björn Ferber, a Dunaújváros-Invitel jégkorongcsapatának edzője családi okokra hivatkozva hétfőn kérte szerződésének felbontását, Vladimir Matejov és Faragó Gyula került az együttes élére.

Takács Endre, a gárdát működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója elmondta, klubon belül oldották meg a felmerült problémát, a szlovák Matejov, illetve Faragó ugyanis eddig az utánpótlással foglalkozott Dunaújvárosban.

"Külsős edző alkalmazásának nem lett volna értelme az idényből hátra lévő rövid időre. Ebben a mérkőzéskényszeres időszakban egy új tréner nem igazán tudott volna segíteni" - fogalmazott Takács Endre. A svéd Ferbernek április 30-án járt volna le két szezonra kötött szerződése.

Az ügyvezető az Újpest elleni elődöntős párharc első mérkőzésével kapcsolatban benyújtott, és első fokon elutasított óvás ügyében azt mondta, ugyan szerdáig gondolkodhatnak a fellebbezésen, ám valószínűleg nem élnek ezzel a lehetőséggel, ugyanis úgy tűnik, nem sok esélyük van.

A dunaújvárosiak azt kifogásolják, hogy a pénteken 2-0-ra elvesztett összecsapáson az első találat érvénytelen volt, mivel a korong a kapuvasról kifelé pattant. Ezt videofelvétellel igyekeztek bizonyítani - egyelőre sikertelenül. A versenybíróság úgy foglalt állást, hogy ha netán tévedett is a játékvezető, akkor sem műhiba történt, márpedig óvni csak ilyen alapon lehet. A testület így érdemben nem is vizsgálta az ügyet.

Az elődöntős párharcok második mérkőzéseit kedden, 18 órától játsszák.