Vágólapra másolva!
Játékosként is számol Talant Dusebajevvel a Ciudad Real férfikézilabda-csapata, ami két ok miatt is nagy hír. Egyrészt a világ valaha élt egyik legnagyobb játékosa 38 évesen, csapata kispadjáról tér vissza a pályára, másrészt a debütálására éppen az újszegedi sportcsarnokban, a Pick Szeged elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson kerülhet sor.

A Ciudad Real egyelőre még százszázalékos a spanyol bajnokságban, legyőzte az Altea (31-25), a León (27-26), a Bidasoa (36-23), illetve a Valladolid (30-29) együttesét is. Utóbbi meccsen, a hétvégén azonban megtörtént a baj: a csapat irányítója, a szlovén Uros Zorman súlyos sérülést szenvedett, keresztszalag-szakadás miatt hat hónapot ki kell hagynia.

A spanyol klub megkezdte a keresést, majd elemezve a helyzetet kézenfekvő megoldást választott: a már visszavonult, s azóta az edzői posztot betöltő Talant Dusebajevet nevezte a BL-re és a bajnokságra.

"A klub felkért, vállaljam el a játékot, s úgy éreztem, nem utasíthatom vissza ezt, hiszen más megoldást nem találtunk a probléma orvoslására" - nyilatkozta a Marca című napilapnak Dusebajev.

"Körülnéztünk a játékospiacon, de vagy drágán tudtunk volna venni klasszist, vagy olyan kézilabdázó érkezett volna, aki nem hoz minőségi javulást. Fizikálisan rendben vagyok, de egy éve nem játszottam, így kiestem a ritmusból, kell néhány meccs, hogy ismét érezzem a játékot."

Forrás: EPA

A Ciudad Real edzője így az eddigi segítő, Raúl González lesz, Szegeden már ő dirigálja az együttest. A mérkőzésre szombaton 16.15-ös kezdéssel kerül sor (tv: m1), a játékvezető az ukrán Vakula, Ljudovik kettős lesz.

A másik magyar érdekeltségű összecsapást is szombaton játsszák, a magyar bajnok MKB Veszprém Pamplonában a Portland San Antonio együttesénél vendégeskedik. A mérkőzés a norvég Abrahamsen, Kristiansen dirigálása mellett 16.30-kor kezdődik (tv.: Sport1, 19.45-től felvételről).