Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott második mérkőzését is megnyerte a Pannon-kupán. Pat Cortina szövetségi kapitány csapata szombaton 10-2-re győzött Litvánia ellen a budapesti Papp László Arénában.

2. forduló:
Forrás: [origo] Magyarország - Litvánia 10-2 (4-0, 1-1, 5-1)
gól: Ocskay (10., 15.), Vaszjunyin (11., 15.), Ladányi (27.), Vas (41., 58.), Benk (42.), Gröschl (46.), Szajbert (54.), illetve Bauba (33.), Lelenas (49.)

Kimaradt hazai emberelőnnyel indult az összecsapás, de ez nem okozott gondot, mert - immár emberhátrányban - Ocskay lopott korongot, majd kiugrás után higgadtan lőtt a kapus lába között gólt. Másfél perc múlva Ladányi lövése kipattant a litván hálóőrről, és a jókor érkező Vaszjunyin nem hibázott.

Kisvártatva a támadóharmadban megint pakkot szerzett a magyar csapat, Vas önzetlenül Vaszjunyinhoz passzolt, akinek nem volt nehéz dolga. 26 másodperc elteltével Ocskay bombázott a hálóba. A hazai együttes 5:08 perc alatt négyszer volt eredményes. A szünet előtt még Szuper védett szépen.

A második harmadban ismét létszámhátrányban veszélyeztetett a vendéglátó, Ladányi a kapuvasat talált el. Amikor az újpesti csatár újra helyzetbe került, nem rontott, hanem kapásból a hálóba bombázott. A folytatásban egyre több lett a kiállítás, és a litvánok emberelőnyük alatt szépítettek: Bauba szúrt bele Katulis lövésébe.

A záró játékrész elején 30 másodperc alatt duplázott a Cortina-sereg. Előbb Vas még mellélőtt, majd a hátsó palánkról visszapattanót a kapuba ütötte, fél perc múlva pedig Szélig kísérlete jött ki a kapusról és Benk nem vétette el a lehetőséget. És nem volt vége a hengernek: mert lendületes passzolgatás végén Gröschl talált be.

A biztos vezetés tudatában kiengedett a magyar csapat, és így Lelenas szólóból csökkentette a különbséget. Az 52. percben Bauba könyökkel sérülést okozott Hoffmannak, a magyar csatár arcából ömlött a vér, a litván hokis 2 plusz 2 perc kiállítást kapott. A durvaságot végül Szajbert és Vas góllal torolta meg. A mostani siker azt jelenti, hogy az eddigi két százszázalékos csapat, a magyar és a francia vasárnap 17.30-kor igazi döntőt játszik.

A nap másik mérkőzésén:
Franciaország - Szlovénia 5-1

Az állás: 1. Magyarország 6 pont (17-3), 2. Franciaország 6 (13-3), 3. Szlovénia 0 (2-12), 4. Litvánia 0 (4-18)

vasárnap:
Szlovénia - Litvánia 14.30
Magyarország - Franciaország 17.30