Vágólapra másolva!
A második helyen végzett a magyar válogatott végzett a Pannon-kupa nemzetközi jégkorongtornán, miután a záró mérkőzésen 3-0-s vezetésről, hosszabbítás után 4-3-ra kikapott a francia csapattól a budapesti Papp László Arénában.

Pannon-kupa, 3. forduló:
Magyarország - Franciaország 3-4 (1-0, 2-2, 0-1, 0-1)
Papp László Aréna, 8000 néző
v.: Dr. Nyeste, Haszonits, ifj. Soós
gól: Vas M., Ladányi, Kangyal, illetve Desrosiers 2, Masson, Meunier
kiállítás: 20 perc, illetve 26 perc

A két csapat utoljára az amiens-i divízió I-es világbajnokságon találkozott egymással, akkor döntetlen lett a végeredmény.

Az első harmad elején Ladányi háromszor is komolyan veszélyeztetett, de Fehri mindig jól védett lábbal. A franciák emberelőnyben sokat lőttek kapura, azonban Szuper remekelt. A 12. percben Ladányi jó ütemben passzolt a Franciaországban légióskodó Vas elé, aki kilőtte a jobb sarkot. A szünet előtt Menuier a hátsó palánknál magas bottal arcon vágta Ocskayt, akinek össze kellett varrni a felrepedt bőrét, de a következő húsz percben újra játékra jelentkezett. Hihetetlenül durva szabálytalanság volt, azonban a vendégek kapitánya nem kapott végleges kiállítást.

A második harmadban folytatta jó szereplését Pat Cortina legénysége, és rövid idő alatt két újabb találattal növelte az előnyt. Előbb a 26. percben Ladányi bombája egy vendégvédőről pattant a kapuba, majd a 32. percben Kangyal lövése talált utat a francia kapus lába között a hálóba. Ezt követően időt kért a gall alakulat szakvezetője, ami gyorsan meg is látszott csapata teljesítményén. Az utolsó percekben nagy nyomás nehezedett a magyarokra, és mivel a nyomás góllá is érett, így egyre csökkent a különbség a két válogatott között (3-2).

A harmadik húsz percben tovább folytatta lendületes játékát a francia együttes, és ennek eredményeként a 42. percben Meunier találatával kiegyenlített. Ezután hiába kerültek kettős emberelőnybe Palkovicsék, nem tudtak élni vele a jól védekező vendégek ellen. Az utolsó percekre aztán tovább forrósodott a hangulat, a gallok több lehetőséget is elpuskáztak, így döntetlennel zárult a rendes játékidő (3-3).

Az ötperces ráadást a négy a négy elleni játékban már jobban bírták a vendégek, és fél perccel a vége előtt Desrosiers találatával megszerezték a győzelmet (3-4). A magyar válogatott a francia együttes mögött a második helyen végzett a tornán.

A szlovén válogatott végzett a harmadik helyen, miután a záró fordulóban 5-2-re legyőzte a litván csapatot.

3. forduló:
Szlovénia - Litvánia 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)
gól: Badiura (19.), Japelj (28.), Avgustincic (37.), Hocevar (40.), Krajl (43.), illetve Katulis (27.), Slikas (56.)

(Mobilpress) / (MTI)