Vágólapra másolva!
Polgári pert veszített Pálinger Katalin a dán FCK nőikézilabda-csapatával szemben. Az északi sajtó szerint a magyar válogatott kapus Ljubljanába való távozása szerződésszegésnek minősül, s legrosszabb esetben akár eltiltással is párosulhat.

Pálinger Katalin 2005-ben szerződött az FC Köbenhavn együtteséhez, a két fél viszonya a szentpétervári világbajnokság után romlott meg. A magyar kapus családi okok és sérülés miatt kérte szerződése felbontását, ebbe a klub nem ment bele, s megkezdődött a hercehurca.

Az FCK 200 ezer eurót kért a kézilabdázó átigazolásáért, s amikor az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) versenybizottsága júliusban úgy döntött, a magyar szövetség kiadhatja a kapus játékengedélyét, a szlovén Krim Mercator Ljubljana azonnal lecsapott rá.

Az FCK polgári peres úton is megpróbálta érvényesíteni a jogát, úgy tűnik, sikerrel. Dán források egyhangú beszámolója szerint a polgári bíróság a koppenhágai klub javára ítélt, megállapította, hogy Pálinger szerződésszegést követett el. A döntés szerint a magyar játékosnak nem volt semmilyen oka, hogy elhagyja klubját, magyarán szerződése jelenleg is érvényesnek tekinthető.

Az FCK azonnal kérte is a dán szövetségnél, hogy lépjen kapcsolatba az EHF-fel, s próbálja érvényesíteni jogait. Ennek értelmében Pálinger játékengedélye kerüljön vissza a dánokhoz, s a Krim csak komoly lelépési összeg ellenében vásárolhassa meg a hálóőrt.

Dán források szerint Pálingerre a legrosszabb esetben akár eltiltás is várhat.