Vágólapra másolva!
Sok minden nem változott az előző esztendőkhöz képest a magyar jégkorongsportban. A bajnokságban és a Magyar Kupában az Alba Volán-FeVita dominált, a székesfehérvári klub ráadásul sportdiplomáciai szinten is remekelt: a Nemzetközi Jégkorong Szövetség ugyanis zsinórban másodszor (sőt, azóta harmadszor) ítélte oda a Kontinentális-kupa négyes döntőjének rendezési jogát. A bajnokságban 62 év után indulhatott ismét a Csíkszereda, a nemzeti csapat a franciaországi divízió I-es világbajnokságon a 4. helyen zárt, s nem jutott fel.

Az esztendő a szokásoknak megfelelően a Kontinentális-kupa négyes döntőjével kezdődött, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség sorozatban másodszor adta oda a rendezés jogát Székesfehérvárnak - s ezzel még nincs vége, mert a kontinens legjobb klubcsapatai 2007-ben ismét a Fejér megyei székhelyen randevúznak.

2006-ban az Alba Volán-FeVita ellenfele a svájci Zürich Lions, a lett Riga 2000, illetve az orosz Lada Toljatti volt, a magyar együttes jól helytállva ugyan utolsó lett (nyert a Toljatti), ám mind svájci, mind orosz ellenfelétől csupán egy góllal maradt alul.

A Volán januárban még egy nagy csatát vívott: a szlovén Acroni Jesenicét hárommeccses csatára kényszerítette ugyan, de végül 2-1-re elbukta az Interliga-finálét.

A bajnokságban is a Volán bizonyult a legjobbnak, a döntőben 4-1-es összesítéssel verte az Újpestet, a harmadik a Björn Ferber távozása után Vladimir Matejov és Faragó Gyula irányításával készülő Dunaújváros-Invitel lett, amely a bronzmeccsen a Fradi múlta felül.

A legjobb kapus Budai Krisztián (Alba Volán-FeVita), a legeredményesebb játékos: Ladányi Balázs (Újpest), a legjobb külföldi játékos: Roger Holéczy (Alba Volán), a legjobb csatár Ocskay Gábor (Alba Volán), míg a legjobb hátvéd Tokaji Viktor (DAC-Invitel) lett.

A következő szezonra megpezsdült az élet az átigazolási fronton is: amíg a válogatott élén Pat Cortina maradt, addig a kanadai tréner a bajnok Alba Volán-Fevita kispadjáról Németországba távozott, utódja Karel Dvorak lett. A Ferencvárosnál Szabó Istvánt Dragomír György váltotta. Októberben menesztették az Újpest szlovák trénerét, Eduard Giblakot, a szakmai munka irányítása Ancsin János kezébe került.

Forrás: MTI

A 2006-2007-es hazai szezon a Magyar Kupa négyes döntőjével indult, amelyben az Alba Volán-FeVita diadalmaskodott, a fináléban 5-2-re verte a Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu csapatát.

A bajnokságban hosszú idő után ismét szerepet kapott a Csíkszereda - a székelyföldiek a második bécsi döntés eredményeként 1941 és 1944 között indulhattak a magyar bajnokságban, s 3 bajnoki bronzot is szereztek - , az erdélyi együttessel együtt hétre bővült az élvonal létszáma. Sokáig kérdéses volt, hogy Dunaújváros életben marad-e, nos, a csapat még azt is kibírta, hogy klasszisai távozzanak: Szélig Viktor és Vas Márton Franciaországba, Tokaji Viktor, illetve Benk András Svédországba, az Orsó László, Peterdi Imre, Papp Viktor trió pedig Újpestre szerződött. (légiósaink közül az olasz Asiagóban szereplő válogatott kapus, Szuper Levente Duisburgba igazolt, míg Vas János továbbra is arra vár, hogy az Iowa Starsból felkerülve bemutatkozhasson a Dallas Stars NHL-csapatában.)