Vágólapra másolva!
A Papp László Sportarénában megtartott gálán - melyen húsz sportág legjobbjait tüntették ki - Tilinger Tamara vette át a Héraklész-program legjobb női kézilabdázójának járó díjat. A játékos megerősítette, érdeklődik után a Dunaferr, de a szerződés aláírására még nem került sor.

- Mit szólt, amikor megtudta, hogy megnyerte a Héraklész-program legjobb női kézilabdázója címet?
- Nagyon örültem, mert igazán nagy megtiszteltetésnek érzem. A Héraklész minden évben kiosztja különböző kategóriákban a legjobbaknak járó elismeréseket. Azért is fontos számomra, mivel nem mindenki mondhatja el magáról, hogy ilyen díjat kap.

- És azt sem, hogy ilyen fiatalon huzavona zajlik a szerződése körül. Az a hír járja, hogy a Dunaferr hívja...
- Ez igaz, valóban szó van erről, de ellentétben a napokban megjelent híresztelésekkel, nem történt szerződés aláírás a Dunaferrel.

- Miért került szóba az eligazolása?
- Úgy éreztem, hogy a további szakmai fejlődésem ezt megkívánja, mivel Dunaújvárosban valószínű nem harmadik irányító lennék, mint a Cornexiben.

- Csak szakmai okai lennének a távozásodnak?
- Teljes mértékben. Én nagyon jól érzem magam Fehérváron, és a lányokkal is nagyon jól megvagyok.

Az átigazolásról szóló hírt cáfolta Balássi Imre, a Cornexi klubelnöke is. "Kovács Péternek, a Dunaferr vezetőedzőjének a Fejér Megyei Hírlapnak adott nyilatkozatában az áll, hogy leigazolták Tilinger Tamarát. Ezzel szemben 'Pumi' jelenleg is a Cornexi-Alcoa-HSB Holding érvényes szerződéssel rendelkező játékosa. Ezt a tényt a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottságának a 2007. január 11-én keltezett állásfoglalása is megerősítette.

Amennyiben továbbra is távozni szeretne tőlünk, úgy kizárólag az említett bizottsági állásfoglalás szerint teheti meg. A magyar kézilabda utánpótlás-nevelésének alapjait rengetné meg, az illetékes szerv hitelességét vonná kétségbe, és tisztázatlan viszonyokat teremtene a sportágban, ha a bizottsági állásfoglalást különböző egyéni érdekek hatására mégis megváltoztatnák."