Vágólapra másolva!
Minden előzetes bejelentés nélkül elhagyta klubját Vickie Johnson, a bajnoki címvédő MiZo Pécs 2010 nőikosárlabda-csapatának amerikai légiósa.

Az NB I döntője előtt három nappal távozott hátvéd nem jelent meg a kedd délutáni edzésen, és a kiszivárgott hírek szerint visszatért tengerentúli klubjához, a WNBA-s San Antonióhoz.

"Telefonon megkerestem menedzserét, Bruce Levyt, aki azt kérdezte tőlem, mikor jelezte nekünk Vickie, hogy május 3-án meg kell jelennie a San Antonio Silver Stars első tréningjén. Amikor mondtam, hogy erről szó sem volt, akkor Levy is alaposan meglepődött. Ő ugyanis abban állapodott meg a játékossal, hogy elmondja: mivel a San Antonio május 3-nál tovább nem tud rá várni, ha akkor nincs ott, akkor nem érvényesítik a szerződését 2007-re. Számunkra ez azért is rettenetesen furcsa, mert sem a legjobb barátaitól, sem a csapattársaitól, sem az edzőktől, és tőlünk, vezetőktől se búcsúzott el. Hozzá kell tennem, ami vélhetően sokakban felvetődik, hogy nincs feléje tartozásunk" - nyilatkozta a klub honlapján Rózsa Gábor ügyvezető.

A baranyaiak a pontvadászat három sikerig tartó fináléjában az alapszakaszgyőztes MKB-Euroleasing Sopronnal csapnak össze.