Vágólapra másolva!
Berényi János, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke szerint szükség esetén Székely Norbert pótolja a csütörtökön lemondott Bencze Tamást a női válogatott élén.

"Ma délelőtt beszéltem az eddig másodedzőként tevékenykedő Székely Norberttel, aki közölte, hogy ha a csapatnak jövő héten az A osztályban maradásért kell küzdenie Olaszországban, akkor arra a két meccsre vállalja a szakvezetői feladatokat. Ehhez még az kell, hogy az elnökségi tagok is jóváhagyják a döntést. Természetesen az egész ügy csak akkor aktuális, ha nem a második, hanem a harmadik helyen végzünk a pótselejtezős csoportunkban, az pedig holnap dől el a bolgár-izraeli találkozón" - mondta az MTI-nek az MKOSZ első embere.

A márciusban kinevezett Bencze Tamással kapcsolatban Berényi János mélységes csalódottságának adott hangot:

"Nagyon bíztam benne, de sajnos még a kötelező minimumot, azaz a közvetlen Eb-selejtezőre való kijutást sem tudta hozni. Hamarosan véget ér egy ciklus, sürgős teendők nem várnak ránk a női szakágban, így lesz időnk újragombolni a kabátot, azaz hosszabb távú programot készíteni és az alapokról elkezdeni az építkezést."

A szeptember 24-én kezdődő olaszországi Eb előtt pótselejtezőbe kényszerült válogatott - a szombati zárómeccstől függően - második vagy harmadik lesz a B jelű trióban, utóbbi esetben pedig azért kell küzdenie jövő héten Lancianóban, hogy a 24 csapatos európai A osztály tagja maradhasson.