Vágólapra másolva!
A ligautolsó Los Angeles Kings nagy meglepetésre idegenben győzte le az éllovas Detroit Red Wingst az NHL legutóbbi játéknapján.

A detroitiak két harmad után még biztosan, két góllal vezettek, ám a Kings a záróperiódusban az első nyolc kapura lövéséből négyszer is betalált és fordított. A kaliforniai együttes 2000 óta először nyert Detroitban és egyben megakadályozta a Red Wingst, hogy beállítsa a csapat történetének eddigi leghosszabb, kilenc mérkőzéses győzelmi szériáját.

A Toronto két nappal azután, hogy odahaza 8-0-s zakót kapott a Floridától, sikeresen talpra állt, és 4-2-re legyőzte a Montrealt. A Maple Leafs csapatkapitánya, Mats Sundin megszerezte 1300. pontját a ligában, miután gólpasszt jegyzett Kyle Wellwood találatánál.

A Dallas a Minnesota elleni 1-0-s győzelmével megerősítette második helyét a Nyugati főcsoportban, a Stars kapujában Mike Smith 25 lövést tett ártalmatlanná, és ezzel pályafutása ötödik shutoutját produkálta.

Kezd magára találni a címvédő Anaheim, amely hat vereség után sorozatban másodszor nyert, talán Teemu Selänne visszatérése villanyozta fel ennyire a társakat, a finn klasszis ezúttal egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. Nem szabad elhallgatni a Kacsák kapusának, Jean-Sebastien Giguere-nak az érdemeit sem, aki 32 lövésből 31-et megfogott a Rangers ellen.

Dany Heatley január 12. óta vállsérüléssel bajlódott, de a Florida ellen ismét szerelést öltött, és a visszatérése prímára sikeredett, hiszen két góllal és egy assziszttal vezette győzelemre az Ottawát, amely 70 pontjával vezeti a Keleti főcsoportot.

eredmények:
New York Rangers - Anaheim Ducks 1-4
Atlanta Hawks - Vancouver Canucks 1-2
Montreal Canadiens - Toronto Raptors 2-4
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 4-3
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 3-5
Ottawa Senators - Florida Panthers 5-4
Minnesota Wild - Dallas Stars 0-1
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 1-2 - hosszabbítás után
Phoenix Coyotes - Columbus Blue Jackets 1-2
Calgary Flames - Chicago Blackhawks 1-3