Vágólapra másolva!
A ligaelső Boston Celtics és a Nyugati-főcsoportban vezető Phoenix Suns is nyert az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A helyi Celtics főleg a 35 pontig jutó Paul Pierce révén biztosan győzött a címvédő San Antonio Spurs ellen, míg a Suns Amare Stoudemire-nek 7,5 másodperccel a vége előtt értékesített két büntetőjével diadalmaskodott a vendég Washington Wizards felett.

Bostonban Tim Duncan 22 ponttal és 14 lepattanóval próbálta életben tartani csapata reményeit, ám az utolsó pillanatokban az argentin Manu Ginobili két triplát is elhibázott, így a texasiak négy győzelem után elszenvedték első vereségüket.

Miamiban Kobe Bryant vezette győzelemre a Los Angeles Lakers: a klasszis ezúttal 33 pontot szerzett. A Heatben először lépett pályára a Shaquille O'Neal-csere kapcsán a Phoenixtől megszerzett Shawn Marion és Marcus Banks.

Clevelandben két jóbarát, LeBron James és Carmelo Anthony találkozott egymással: ugyan előbbi 30 pontot dobott, mégis gratulálnia kellett az ellenfélnek, hiszen Anthony 27, valamint Allen Iverson 25 pontjának köszönhetően a vendég Nuggets diadalmaskodott.

Eredmények:
Boston Celtics - San Antonio Spurs 98-90
Miami Heat - Los Angeles Lakers 94-104
New Jersey Nets - Dallas Mavericks 101-82
Detroit Pistons - Charlotte Bobcats 113-87
Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 82-105
Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets 83-113
Phoenix Suns - Washington Wizards 108-107