Vágólapra másolva!
A Kézilabda Gála történetében a médiacsapat mérkőzései mindig óriási közönségsikert arattak. Talán nem merészség kijelenteni, hogy nem lesz ez másképp idén sem, azonban az ideinél keményebb ellenfelet aligha hívhattak volna ki Kokóék. A médiasztárok Veszprémben a magyar női közönségválogatottal mérkőznek meg, a lányok pedig nem viccelik el a tréningezést: Pálinger Katalin elmondása szerint a macedóniai Európa-bajnokság a gálára történő felkészülés szerves része volt.

A tavalyi gála házigazdája, Azurák Csaba, aki idén a mikrofon helyett labdát ragad, nem tartja rossz választásnak a nehéz ellenfelet. "Így legalább az esélyesség terhe nem rajtuk van, mi csak nyerhetünk a mérkőzésen." Szavaival nehéz vitatkozni, hiszen ki kérné rajtuk számon, ha vereséget szenvednek az Európa-bajnokság nyolcadik legjobb csapatától.

Azurák Csaba házigazda-feladatát a rutinos Gundel Takács Gábor veszi át, illetve vissza (Gundi 2004-2006 között három alkalommal is az esemény ceremóniamestere volt), aki Lantos Gáborral együtt szórakoztatja majd a közönséget. Pontosabban...

Gundel Takács Gábor nem kisebb feladatot kapott, minthogy játékvezetőként is vegyen részt a gála legérdekesebb programelemének ígérkező mérkőzésén. "Nem lesz nehéz feladat egyszerre megoldani a kettőt. Majd úgy teszek, mint az idősebb játékvezetők, megállok a kezdőkörben, ahonnan mindkét szerepem szerint figyelemmel tudom kísérni a pályán történteket" - vallja feladatairól a televíziós (sport)újságíró, aki tökéletes és maximálisan pártatlan bíráskodást ígér az NB I-es játékvezető B. Pech Katalinnal, hiszen egy hivatásos bíró is elkél a házigazda mellé, ha esetleg zavarba jönne.

Forrás: [origo]

A mérkőzésen lesznek speciális szabályok, amelyekkel a páros kiegyenlítheti a csapatok között esetlegesen kialakult "igazságtalan" különbséget. A fair play mindennél előbbre való, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a nehéz ellenfélre való tekintettel a médiacsapatot két igazi nagyágyú is segíti a pályán: Gál(a) Gyula és Puljezevics Nenad.

A szurkolók által megszavazott női közönségválogatott azt tükrözi, hogy a kézilabdabarát szurkolók egyetértenek Imre Vilmos válogatási szisztémájával, hiszen a jobbszélső poszton a gálán szereplő Lovász Zsuzsannán kívül mindenki szerepet kapott a macedóniai Európa-bajnokságon is.

A női válogatott felkészüléséről a kontinenstorna kapcsán már szóltunk, de mi a helyzet a média legjobbjaival? A kemény edzések és meccsek helyett Máté Pál, a Sport Televízió főszerkesztője egy-két sörrel szeretne javítani a dobószázalékán, és Kovács Ko-Ko István szerint éppen ez lehet médiacsapat előnye: "Mi nem foglalkozunk bonyolult taktikai elemekkel, posztok felosztásával, komoly fizikai felkészüléssel. A mi fegyverünk a véletlenszerűségben és a szervezetlenségben rejlik, ezért csapat legyen a talpán, még ha a világ egyik legjobbja is, amelyik felkészül a taktikánkból".

A mérkőzés közben meglátjuk, hogy mit szól ehhez a szervezetlenséghez majd médiacsapat kézilabdához nagyon is értő edzője, Kökény Beatrix.

A találkozó a pályán kívül és belül is élvezetes lesz, egyaránt ezt a nézetet vallja Azurák Csaba és Gundel Takács Gábor."Egyértelműen jobb a pályán szerepelni. Fantasztikus érzés 4-5 ezer ember elé kimenni, azzal a céllal, hogy szórakoztatni kell őket. A televízióban nem, itt viszont legalább megvan a személyes találkozás azzal, "akinek" dolgozom. No meg persze én is jól érzem magam sportolás közben, főleg ilyen csapattársakkal. Nem irigylem Gunditól a posztot, hogy idén ő veszi kezébe a mikrofont, bár minden szerepben öröm részt venni egy ilyen jó hangulatú gálán." - mondta a TV2 Napló című műsorának szerkesztő-riportere.

"Bármikor szívesen átadom akár meccs közben is a műsorvezetést Csabának, ha akkor beszállhatok én is védeni egy kicsit. Sajnos a ritmustalanul működő életvitelembe nem fér bele, hogy gyakrabban kézilabdázhassak, így összességében sajnálom, hogy idén nem szerepelhetek játékosként is a show-n. Sebaj, majd jövőre, Nyíregyházán." - reménykedik Gundel Takács Gábor.

Aki még jegyet szeretne a Budapest Bank Kézilabda Gálára, siessen, mivel a Veszprém Aréna pénztárában már csak kevés belépő maradt. További részletek a programról és jegyinformáció: www.kézi.hu.

A női közönségválogatott összetétele:
Kapus: Pálinger Katalin (Győr)
Jobbszélső: Lovász Zsuzsanna (Hódmezővásárhely)
Jobbátlövő: Hornyák Ágnes (Győr)
Irányító: Görbicz Anita (Győr)
Beálló: Szamoránsky Piroska (Budapest Bank-FTC)
Balátlövő: Szűcs Gabriella (Valcea)
Balszélső: Vérten Orsolya (Győr)

A médiaválogatott meghívott tagjai:
Azurák Csaba, Csapó Gábor, Fábián László, Harsányi Levente, Kovács Ko-Ko István, Máté Pál, Szebeni István, Dobrády Ákos, Hajdu Attila, Inti, Kovács Antal, Várkonyi Attila
És a segítség a fair-play jegyében: Gál(a) Gyula és Puljezevics Nenad