Vágólapra másolva!

NHL: előnyben a címvédő, szépített a Boston

A címvédő Detroit Red Wings 4-1-re nyert az Anaheim Ducks ellen, s ezzel 3-2-es előnybe került az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nyugati főcsoportjának elődöntőjében. Keleten a Boston lenullázta a Carolinát, így 3-2-re szépített.

A detroitiak óriási erőket mozgósítottak a vasárnapi találkozón, melyen időnként kis túlzással felborult a pálya. A címvédő 38-szor próbálkozott kapura lövéssel, míg a vendégek csupán 17-szer adtak feladatot a hazai kapusnak, így nem meglepő a 4-1-es végeredmény. A hazaiaknál a svéd Henrik Zetterberg egy gólt és két gólpasszt jegyzett. Honfitársa, Johan Franzen legutóbbi 19 rájátszásos mérkőzésén 18. gólját érte el.

Bostonban a hazaiak azzal tudattal léptek pályára, hogy a vereség egyben búcsút is jelent a számukra, ennek megfelelően nekirontottak a Carolinának, s a 25. percre el is döntötték a meccset. Összesen 40 lövést zúdítottak a Hurricanes kapujára, miközben a hazai hálóőrnek, Tim Thomasnak csak 19-szer kellett védenie - mivel ezt valamennyiszer meg is tette, karrierje első hibátlan playoff-találkozójának örülhetett.

A meccset a hazai fölény mellett a sok szabálytalanság is jellemezte, a bírók 29 kiállítást ítéltek, ebből 21 jutott az utolsó harmadra.

rájátszás, főcsoport-elődöntők, Nyugati főcsoport:
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 4-1
az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban 3-2 vezet a Detroit.

Keleti főcsoport:
Boston Bruins - Carolina Hurricanes 4-0
az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban 3-2-re vezet a Carolina.