Vágólapra másolva!
Ladányi Balázs, Vas Márton, Peterdi Imre és Mihály Árpád szerződtetése után még nem tett le arról az Alba Volán 19 jégkorongcsapata, hogy megszerezze a svéd Brynastól távozó Vas Jánost.

"Az szinte biztosra vehető, hogy elköszönök a Brynastól. Noha még egyéves szerződés köt a gavlei együtteshez, a rosszul sikerült előző évad után nem lenne értelme maradnom" - mondta az icehockey.hu megkeresésére Vas János.

A csatár megerősítette, az Alba Volán részéről Ocskay Gábor szakosztály-igazgató valóban megkereste, de egyelőre nem adott még végleges választ. "Hogy úgy mondjam, várakozó állásponton vagyok. A két menedzserem ugyanis gőzerővel dolgozik azon, hogy csapatot találjon nekem."

Vas szerint megtisztelő, hogy az Alba Volán 19-nél számítanának rá, ugyanakkor a szakmai karrier szempontjából nem biztos, hogy jól járna, ha magyar klubhoz szerződne.

"Magyar hokisnak magyar csapattól külföldre mennie ugyanis korántsem egyszerű. Egy kanadai sokkal könnyebben kapaszkodhat vissza az EBEL-ből mondjuk a német bajnokságba vagy akár valamelyik tengerentúli ligába. Nekünk, magyaroknak azonban sajnos még nem cseng ilyen jól a nevünk a nemzetközi játékospiacon. Ugyanakkor viszont nagyon is logikus lenne az Alba Volán 19-et választanom, hiszen a fehérváriaknál vélhetően kulcsemberként számítanának rám, vagyis sokat lehetnék jégen, gyűjthetném szorgosan a pontokat, ami segítene az önbizalmam megerősítésében. Van tehát jó néhány szempont, amire tekintettel kell lennem, s remélem augusztus vége előtt el is dől a sorsom."

Amennyiben elfogadná a fehérváriak ajánlatát, úgy együtt játszhatna fivérével, Mártonnal. "Mindig ünnep számunkra, ha egy csapatban szerepelhetünk, de a profi világban nem elsősorban az érzelmek dominálnak, noha természetesen nem is mellékesek."