Vágólapra másolva!
Négy korosztályban is megmérkőzik egymással a Budapesti Honvéd és a szlovák Slavia UK Bratislava nőivízilabda-csapata szombaton, a Kőér utcai uszodában. A cél az évbúcsúztató mellett az, hogy a vezetők felhívják a figyelmet a korábbi többszörös bajnok, LEN-kupa-győztes, a nyáron csaknem megszűnt magyar együttes helyzetére.

A Honvéd a szülők és szimpatizánsok segítségével valamennyi korosztályban indított csapatot a bajnokságban, de minden játékosa kiskorú és amatőr státuszban van. A "felnőtt" csapat három pólósa kora alapján az egy év múlva esedékes gyermek bajnokságban is szerepelhetne.

November végén írt az [origo] a klub kilátástalan helyzetéről, amely korábbi vízilabdás fellegvárként életben maradásáért küzd. A csapat költségvetése jelenleg kilencmillió forint, ebből az edzőkre nem futja, és a játékosok sem kapnak fizetést. Korábban egy költségvetésből dolgozhatott a Honvéd férfi és női csapata, a nyári római világbajnokságon látszott először, hogy baj van.

A szervezők tájékoztatása alapján egyfajta mini tornát rendeznek szombaton. A csapatok minden játékosa a mérkőzésre egyedileg tervezett, a sportbarátságot is kifejező pólót kap. Különböző különdíjakat is kiosztanak, ezeket neves vízilabda személyiségek adják át, köztük Faragó Tamás és Gergely István olimpiai bajnokok.