Vágólapra másolva!
A címvédő svéd válogatott magabiztosan, 3-0-ra legyőzte a finn csapatot a vancouveri téli olimpia férfi jégkorongtornájának utolsó csoportmérkőzésén, ezzel a C jelű négyes élén végzett.

C csoport:
Svédország - Finnország 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
gól: Eriksson (7., 39.), Backström (25.)

A C csoport utolsó találkozója volt a legnagyobb rangadó, az eddig kiváló formát mutatott svéd és finn együttes csapott össze. Nagy tét nem volt, a furcsa lebonyolítási rendszerben mindkét gárda biztosra vehette az egyenes ági negyeddöntőt, bár a finnek egy rendes játékidős siker esetén az összesített rangsor élén végezhettek volna.

Ennek ellenére eddigi legrosszabb játékukkal rukkoltak elő a tornán, így a svédek gyakorlatilag megerőltetés nélkül nyertek. Eriksson a hetedik percben szerzett vezetést, majd két perccel a második harmad vége előtt duplázott, közte Backström növelte kétgólosra a svéd előnyt a második harmad ötödik percében. Sokkal jobban játszott a címvédő, a biztos negyeddöntő tudatában a harmadik felvonásban már békésen hokizgattak a csapatok.

Mindkét válogatott jól járt az eredménnyel, az elődöntőért a szlovák-norvég találkozó győztese vár a svédekre, míg a finnek Csehországgal vagy Lettországgal meccselnek.

A csoport végeredménye:
1. Svédország 9 pont
2. Finnország 6
3. Fehéroroszország 3
4. Németország 0