Vágólapra másolva!
A Phoenix Suns 4-0-s összesítéssel bejutott az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) Nyugati-főcsoport döntőjébe, miután ismét nyert a San Antino Spurs otthonában. A magyar idő szerint hétfői hajnali másik találkozón a Boston Celtics diadalmaskodott a Cleveland Cavaliers ellen, így 2-2-re módosította a párharc állását.

A phoenixiek diadalában oroszlánrészt vállalt Steve Nash, aki úgy dobott 20 pontot, hogy az utolsó negyedben - miután Tim Duncan lekönyökölte - összevarrt arccal játszott, és alig látott a jobb szemére. Csapattársa, Amare Stoudemire 29 pontot dobott, az arizonaiak pedig sorozatban öt fiaskó után jutottak túl a San Antonión a rájátszásban, és 2006 óta először játszhatnak főcsoportdöntöt.

A bostoni derbi hőse Rajon Rondo volt, aki 29 ponttal, 18 lepattanóval és 13 gólpasszal nagyszerű tripla-duplát (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítményt) ért el. Az alapszakaszgyőztes Clevelandben az idény legjobbjává választott LeBron James mindössze 22 pontot szerzett, csupán eggyel többet, mint a párharc előző mérkőzésének nyitónegyedében

Főcsoport elődöntők, 4. mérkőzés, Kelet:
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 97-87
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2

Nyugat:
San Antonio Spurs - Phoenix Suns 101-107
A párharcot 4-0-s összesítéssel a Phoenix nyerte.