Vágólapra másolva!
Görbicz Anita szerint a más dimenzióban játszó norvégok a legnagyobb esélyesei a kézilabda Európa-bajnokságnak. A műtött ujja miatt itthon maradt játékos a franciák elleni győzelem után a magyar csapatról azt mondta, hogy ha tartják a lányok ezt a jó formát, akkor messzire eljuthatnak, akár elődöntőt is játszhatnak.

A közvetlenül az Eb előtt megsérült, így itthon maradt irányító kérdésünkre elmondta: nem lepte meg, hogy válogatottunk a világbajnoki ezüstérmes Franciaországot 21-18-ra legyőzve második csoportmeccsét is megnyerte.

"Sokakkal ellentétben én számítottam arra, hogy megverik a franciákat. Beszéltem a lányokkal, és egyértelműen úgy mentek ki a pályára, hogy megnyerik a meccset. A védekezés fantasztikus volt, alig tudtak Pálinger Katinak gólt lőni. Jól bírták erővel is, csak az utolsó öt percben fáradtak el, de addigra szerintem a franciák feladták."

A már biztos középdöntős magyar válogatott pénteken a házigazda Norvégiával játszik, a tét a csoportgyőzelem lesz. Kérdés, hogy Mátéfi Eszter szövetségi kapitány pihentetni fog-e néhány játékost. "Fogalmam sincs, lehet, hogy egy-két kulcsember pihenni fog, de teljes csapattal is nagyon nehéz dolguk lenne a lányoknak. A norvégok egy másik dimenzióban játszanak, ők és a dánok a toronymagas esélyesei az Eb-nek. Viszont ha a csapat ugyanazt a játékot tudja nyújtani, mint amit a szlovének és a franciák ellen mutatott, akkor nagyon sokáig juthat. Akár a legjobb négyig is!" - nyilatkozta Görbicz, akinek a műtét után szépen gyógyul az ujja, de mint elmondta, fájó szívvel nézi itthonról válogatottunk meccseit.