Vágólapra másolva!
A szerdai Sportface Kézilabda Gálán, a debreceni Főnix-csarnokban tíz évvel a sydneyi olimpiai döntő után újra összeméri erejét az akkori magyar és dán női válogatott. A debreceni labdarúgó- és kézilabda-legendák is pályára lépnek egymás ellen, továbbá kiderül, ki az évtized kézilabdázója.

"Ilyen még nem volt a világon, hogy egy olimpiai döntőt tíz év után újrarendeznek. A debreceni közönség biztos, hogy fantasztikus élményben részesül, mert amikor ez a két csapat találkozik egymással, rendkívüli sportélmény, valódi örömkézilabda várható" - mondta Rácz Mariann, a 2000-ben olimpiai ezüstéremig menetelő válogatott edzője.

Az idei gála csúcspontján összecsap egymással Magyarország és Dánia egy évtizeddel ezelőtti válogatottja, a meccsre a dánok örömmel fogadták el a felkérést.

"A dánok első reakciói fantasztikusan jók voltak, de tudtam, hogy a kulcsfigura mindenképpen Jan Pytlick lesz, ha ő rábólint, akkor a lányok azonnal eljönnek, és összejöhet a gálamérkőzés" - osztotta meg a szervezés kulisszatitkait Bendó Zsolt, Dániában élő spottanácsadó, aki már a meccs végeredményére is gondolt. "Felhívtam a kapitányt, beszéltem vele, és neki is tetszett az ötlet, úgyhogy innentől sínen volt a dolog."

Kérdés, hogy a pályára lépő felek valóban csak bulinak fogják fel az egészet, vagy motoszkál bennük a visszavágás vágya? Sydneyben ugyanis 31-27-re a dánok nyertek, s bár az az olimpiai ezüstérem a magyar kézilabdázás valaha volt legjobb eredménye, keserű a szánk íze, ha arra a döntőre gondolunk, mert a vége előtt negyedórával még hat góllal vezetett Mocsai Lajos csapata.

A Sydneyben olimpiai döntőt játszott csapatok névsora:
Magyarország: Farkas Andrea, Pálinger Katalin, Balogh Beatrix, Kántor Anikó, Nagy Anikó, Radulovics Bojana, Kökény Beatrix, Kulcsár Anita, Pigniczki Krisztina, Pádár Ildikó, Deli Rita, Farkas Ágnes, Lőwy Dóra, Simics Judit, Siti Bea. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Dánia: Lene Rantala, Karen Brödsgaard, Tonje Kjaergaard, Maja Grönbek, Lotte Kjaerskou, Anja Nielsen, Janne Kolling, Tina Böttzau, Christina Roslyng, Anette Hoffmann, Mette Vestergaard, Camilla Andersen, Katrine Fruelund, Rikke Petersen, Karin Mortensen. Szövetségi kapitány: Jan Pytlick.

Az ötször is magyar bajnoki címet szerzett futballcsapat sikertörténetének kezdete egybeesik a női kézilabdázók EHF-kupa győzelmének időpontjával. A gálán a klub két legsikeresebb szakosztálya, a különleges Best of Loki vs. Best of Loki méri össze erejét, azaz a kilencvenes években EHF-kupát nyert nőikézilabda-csapat az ötszörös bajnok labdarúgócsapat emblematikus figuráival, köztük a Hollandiából hazatérő Dzsudzsák Balázzsal játszik majd.

A Best of Loki vs. Best of Loki mérkőzés meghívottjai:
labdarúgók: Bernáth Csaba, Igor Bogdanovics, Dombi Tibor, Dzsudzsák Balázs, Kerekes Zsombor, Madar Csaba, Sándor Csaba, Sándor Tamás, Szatmári Csaba, Vadicska Zsolt. Edző: Herczeg András.
kézilabdázók: Borók Rita, Csapó Erika, Csirinyi Csilla, Horváth Bea, Horváth Ildikó, Jeddi Mária, Katkó Andrea, László Krisztina, Nyilas Tünde, Rozsos Krisztina, Sándorné Sipos Éva, Szász Mária, Szopóczy Brigitta, Virincsik Anasztázia, Zupkó Judit. Edző: Köstner Vilmos.

A két különleges összecsapás között csörgőlabda-bemutató, valamint a DSI és a Ferencváros szivacskézilabdázóinak mérkőzése színesíti a programot, továbbá átadják az évtized kézilabdázója díjat is, amelynek jelöltjeire a Kézi.hu szakportálon egészen a gála kezdetéig voksolhat a közönség. A jelöltek: Fazekas Nándor, Görbicz Anita, Iváncsik Gergő, Kulcsár Anita, Nagy László, Pálinger Katalin, Pásztor István, Carlos Pérez, Radulovics Bojana, Vérten Orsolya.

A gálára jegyek 3600 forintért még kaphatók a helyszínen, azaz a debreceni Főnix-csarnokban, valamint országszerte az IBUSZ-irodákban, és online rendelhetők az IBUSZ-honlapján (www.ibusz.hu)

A szerdai program:
18.00: Nyitány
18.10: Best of Loki - Best of Loki, Debrecen kézilabdás és labdarúgó kedvencei egymás ellen
18.50: Csörgőlabda-bemutató
19.15: DSI-FTC, szivacskézilabda-mérkőzés
19.25: Díjátadás: Az évtized kézilabdázója, Debrecen bajnoka
19.45: Magyarország 2000 - Dánia 2000, A tíz évvel ezelőtti olimpiai döntő az akkori résztvevőkkel - újratöltve