Társoldalunk:

Lebutított csapattal is hokiaranyra hajt a Volán

2011.03.01. 13:53

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatánál nem lesz edzőváltás, a kanadai Kevin Primeau 2013-ig marad az osztrák liga rájásztásáról lemaradt együttesnél, amelynek a célja, hogy tizenkettedik alkalommal is magyar bajnok legyen.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint bár nem sikerült bejutni az osztrák bajnokság rájátszásába, ám az együttest idény közben átvevő kanadai Kevin Primeau munkájával elégedett a vezetés, éppen ezért a 2012/13-es idény végéig meghosszabbították a szerződését. A klubvezető elárulta: Primeau mentalitására jellemző, hogy nem több pénzt, hanem erősebb keretet szeretne.

A csapat - miután számára véget ért az osztrák liga (EBEL) - gőzerővel készül a magyar bajnoki rájátszásra, a fehérváriak az ob I középszakaszának harmadik helyezettjével találkoznak az elődöntőben. Az ellenfélé lesz a hazai pálya előnye, vagyis a három győzelemig tartó párharc páratlan sorszámú meccseit a Volán idegenben játssza. Döntőbe jutás esetén hasonló a szereposztás, de ott már négy siker szükséges a bajnoki aranyhoz.

A fehérváriak - a bajnoki kiírás értelmében - nem játszhatnak a legerősebb keretükkel az ob I-ben. Az EBEL-ben bevett speciális játékos-pontszámítás alapján - ahol is a hokisokat 1-től 4-ig pontozzák attól függően, hogy légiós-e, válogatott-e, és hogy milyen fiatal - 38 pont összértékű játékos nevezhető az ob I-es meccsekre, szemben az osztrák ligában érvényes 60 pontos határral. Ebből fakadóan légiósok vagy a magyar válogatott alapemberei közül többen egyszerre nem szerepelhetnek a meccseken.

"Ezzel a lebutított pontszámú csapattal nem lesz egyszerű a címvédés, lesznek szoros meccseink, de biztos vagyok benne, hogy miénk lesz az aranyérem. Voltak olyan riválisok, akik nem szerették volna, ha indulunk a magyar bajnokságban, de a többség úgy szavazott, illetve úgy látta, hogy a Volán nélküli rájátszás nem piacképes, illetve nem igazi bajnok az, aki nem tud minket legyőzni" - fogalmazott a szakosztály-igazgató, aki jó hírt is közölt: a február 6-án térdszalagsérülést szenvedett Hetényi Zoltán már edz, és várhatóan a március közepén rajtoló elődöntőben már jégre léphet. Igaz, az őt helyettesítő Bálizs Bence remekül védett az EBEL-alapszakasz hajrájában.

Kercsó Árpád, az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia vezetője kedden azt mondta: Minden korosztályban vannak olyan képességű hokisok, akik néhány éven belül a felnőttcsapathoz tartozhatnak, akár úgy is, hogy nem kell minden lépcsőfokot megmászniuk.

Id. Ocskay ehhez annyit fűzött hozzá: Nagyon várják, hogy a klub tizennégy csapata számára elkészüljön az új edzőpálya, amelynek átadása 2012-ben várható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK