Vágólapra másolva!
Hiába tiltakozott kézzel-lábbal, csak sikerült ismét meggyőznie Radu Voinát az Oltchim Valcea vezetőségének, hogy vállalja a munkát a nőikézilabda-csapat élén. Az eddigi edzőt, Anja Andersent egy hónap után menesztette a klub.

Hivatalos közleményben, saját honlapján jelentette be az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, hogy a hétfőn menesztett Anja Andersen helyett ismét Radu Voina lesz az edző.

"Voina küldetése az lesz, hogy segítse vissza a csapatot a helyes útra. A következő év céljait a szezon végén vitatjuk majd meg" - áll a közleményben, amely szerint a tréner szerződése 2012. június 30-ig szól.

Ennek ellenére Voina úgy nyilatkozott, egyelőre a szezon végéig tervez, ha ezalatt lát változást, akkor tervez majd hosszabb távra. A szakember két éve BL-elődöntőig, tavaly pedig fináléig vezette a Valceát, de nyáron szinte elmenekülve távozott, és csupán a válogatottra szeretett volna koncentrálni.

A vezetőség azt követően menesztette Anja Andersent, hogy a román bajnok vasárnap hazai pályán 25-22-es vereséget szenvedett a spanyol Itxakótól a Bajnokok Ligája középdöntőjének 4. fordulójában, így visszacsúszott a harmadik helyre. A Valcea csak akkor juthat tovább, ha hátralévő két, idegenbeli mérkőzését megnyeri a Buducnost Podgorica, illetve a Krim Ljubljana ellen.

A vasárnapi vereség után még Gheorghe Tadici, a valceai együttes korábbi sikeredzője is megszólalt: Szerinte a közelmúltban foglalkoztatott külföldi edzők - a horvát Ivica Rimanic, a magyar Kovács Péter és a dán Anja Andersen - nem veszik komolyan a román bajnokságot, csak kísérletezgetnek, miközben egy hónap alatt annyit keresnek, mint egy hazai edző egy egész év alatt.