Társoldalunk:

Nem indulhat a Pécs nőikosárcsapata az Euroligában

2011.06.24. 17:39

A Pécs 2010 nevezését nem hagyta jóvá a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), így a baranyaiak nem indulhatnak a következő idényben az Euroligában.

Az MKOSZ pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az európai szövetség (FIBA Europe) nem fogadta el a nevezésekre vonatkozó halasztási kérelmét. Pénteken 15.30-ig kellett leadni a jelentkezéseket.

"A minősítő bizottsággal történt konzultáció után, valamint a benyújtott dokumentumok értékelése alapján - különös tekintettel az adóhatósági- és vámigazolás hiányára - a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének nem áll módjában a Pécsi Női Kosárlabda Kft. Női Euroliga (ELW) nevezését jóváhagyni" - olvasható a közleményben.

Az MKOSZ vezetése döntéséről levélben tájékoztatta a klub ügyvezetőjét, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a nemzeti bajnokság nevezési határidejére sikerül az előírt feltételeket maradéktalanul teljesíteniük a pécsieknek. Rózsa Gábor ügyvezető csalódottságáról beszélt.

"Az MKOSZ engem egyelőre csak szóban tájékoztatott, a levelet még nem kaptam kézhez. Az elmúlt hetekben 35 millió forintot fizettünk ki azoknak, akiknek kellett. Mindenkivel megállapodtunk, még olyanokkal is, akik ügyében nem kért konkrét lépést a szövetség, és minden kért papírt leadtunk. A csapat jövőjében kulcsfontosságú, hogy indulhat-e a nemzetközi kupában. A klubunk az elmúlt 15 évben mindig mindenben a szövetség rendelkezésére állt, legyen az edzői kérdés, játékosok elengedése vagy rendezvény megtartása, most viszont nem értékelték, hogy nálunk megindult a gazdasági stabilitást segítő folyamat" - fogalmazott Rózsa Gábor.

A magyar szövetség elnöksége múlt hét csütörtökön a nőknél az MKB-Euroleasing Sopron (Euroliga) és a SEAT Lami-Véd Győr (Európa-kupa), a férfiaknál pedig a Szolnoki Olaj KK és az Atomerőmű SE (mindkettő Eurochallenge-kupa) nevezését fogadta el, míg a Mediteam Szeged és a Pécs 2010 jelentkezését visszautasította. Utóbbi esetében az MKOSZ június 30-ig haladékot kért, de ezt elutasította a FIBA Europe, míg előbbi esetében a csapat működtetését átvevő gazdasági társaság nem tudott megállapodni egy játékosával a tartozás átütemezéséről, az együttes sem az Európa-kupában, sem a magyar bajnokságban nem indul.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK