Vágólapra másolva!
A magyar nőivízilabda-válogatott 19-9-re legyőzte a brit csapatot az eindhoveni Európa-bajnokság A csoportjának szerdai első fordulójában.

Eredmény, női Eb, A csoport, 1. forduló:
Magyarország - Nagy-Britannia 19-9 (4-1, 4-3, 7-3, 4-2)
a magyar góldobók:
Keszthelyi 5, Drávucz 4, Antal, Bujka 3-3, Csabai 2, Szücs, Tóth 1-1

Fontos és kötelező feladat volt a legutóbbi Eb-n ötödik, azóta viszont alaposan megfiatalított magyar csapat számára a siker, mivel Merész András együttesének az első öt között kell végeznie az Eb-n ahhoz, hogy részt vehessen az áprilisi olimpiai selejtezőtornán.

Mivel a szerdai ellenfél házigazdaként automatikusan részvételi jogot szerzett az olimpiára, nyugodtan, gyakorlatilag tét nélkül szállhatott vízbe a magyarok elleni Eb-bemutatkozáson. A Fekete Szilveszter által irányított, és az elmúlt időszakban sokat fejlődő britek az előző idényben a magyar bajnokságban játszottak, és a hatodik helyen végeztek.

Ám mindez együtt is kevés volt a magyar csapattal szemben, amely az első négy támadását egyformán értékesítve, már az első negyedben elhúzott, a félidőre pedig 8-4-es vezetésre tett szert. A folytatás sem hozott sok jót a briteknek, akik nem úszták meg, hogy végül kétszámjegyűre dagadjon a különbség, s 19-9-es magyar győzelem szülessen.

A női válogatott legközelebb pénteken, 19 órától mérkőzik Eindhovenben, akkor az olimpiai bajnoki címvédő hazaiak várnak a magyar gárdára.

A csoport másik meccsén:
Oroszország - Hollandia 11-10 (3-2, 3-5, 2-2, 3-1)

B csoport:
Spanyolország - Németország 22-12 (7-3, 3-3, 7-4, 5-2)