Vágólapra másolva!
Ez egy brutálisan őszinte könyv - írja Kásás Tamás a nemrég megjelent önéletrajzáról, és valóban szokatlan itthon, hogy egy híres sportoló beszámoljon a benne megfogalmazott kételyekről, érzésekről, valamint megossza a nyilvánossággal nőügyeit.

Kásás Tamás nemrég megjelent, M. Kiss Csabával közösen jegyzett könyve azért is számít különlegesnek, mivel a háromszoros olimpiai bajnok pólósra sosem voltak jellemzőek a hangzatos nyilatkozatok, ő maga is elmondja a könyvben, hogy sokszor nehezen viselte, ha egy-egy alkalommal állnia kellett a sajtó rohamát.

"Az élsport olyan, mint a csajok. Csak a sporttal könnyebb kijönnöm" - olvasható a könyvben, amely részletesen beszámol Kásás nőügyeiről. Talán sokaknak meglepő, hogy a nők körében mindig is népszerű klasszis eleinte nagyon gátlásos volt, meg is említ egy olyan házibulit, amelyen az asztal alá bújt, miközben a többiek lassúztak a lányokkal.

Az első csók és az első szerelem élményét 19 évesen élte át, majd további három komoly kapcsolat következett, köztük egy viharos viszony egy olasz nővel, Annával, amire kishíján ráment a karriere. A Valami Amerika után befutott színésznővel, Oroszlán Szonjával szövődő szerelem egy időben a bulvárlapok kedvenc témája volt, Kásás pedig őszintén bevallja, nehéz volt megszoknia, hogy kedvese a Szeret, nem szeret című sorozatban Szabó Győzővel csókolózik és szexel, eleinte gyakran volt féltékeny emiatt.

Forrás: Europress/Getty Images/Streeter Lecka

"Egy élsportolóval átkozottul nehéz együtt élni. Velem átkozottul nehéz együtt élni" - vallja be Kásás, aki az őt foglalkoztató gondolatok mellett számos poénos sztorit húz elő a pályafutásából, az alvajárás például visszatérő elem, de megtudhatjuk azt is, hogy klórallergiája miatt gyakorlatilag orrcseppfüggőnek számít, hogy remekül imitálja Michael Jackson táncmozdulatait, és hogy még nápolyi időszaka alatt sértetlenül megúszott egy súlyos autóbalesetet, amit még szüleinek sem árult el.

"Az egyik, előző fejezetben nem említett barátnőm szerint olyan vagyok, mint egy párduc. Simogatni valón gyönyörű a testem (azt már csak én teszem hozzá, hogy majdnem olyan szőrös is), lenyűgözőek, ruganyosak az izmaim, de hiába teremtődtem harcra, vadászatra, mert csak fekszem elnyúlva egész nap. Kedves, hízelgő hasonlat volt, el is fogadtam, főleg, hogy a lány azt is hozzátette, tisztában van a párducszemélyiségem másik oldalával is: a harctéren, a medencében, úgymond munkaidőben valóban elég félelmetes vagyok" - írja Kásás, akire sokszor rásütötték, hogy lusta, holott szerinte ez nem igaz, különben nem nyerhetett volna három olimpiát.

Természetesen végigkövethetjük a páratlanul eredményes pályafutás - csak magyar bajnok nem volt soha - legfontosabb lépcsőfokait is, benne azzal az időszakkal, amikor a családjával Siracusában töltött időszaka után a KSI-ben csak a tartalékok közé került, és ekkor tudatosult benne, hogy hiába imádja a svéd teniszezőt, Stefan Edberget, neki a pólóban kell érvényesülnie.

Ezt követően aztán beindult a karrierje, bekerült a korosztályos válogatottba, 1993-ban már ifjúsági Európa-bajnoknak, majd egy évvel később junior Európa-bajnoknak mondhatta magát. Végül pedig háromszoros olimpiai bajnokként vonulhatott vissza, hogy miért nem négyszeresként, az is kiderül a könyvből, ahogy az is, hogy befolyásolta egy egri pólóedző az athéni döntőt, és hogy miképp törtek elő az elfojtott indulatok Londonban, amikor a csapat tagjai a pszichológus előtt öntötték ki a lelküket a szerbek elleni vereség után.