Vágólapra másolva!
A vártánál jóval nehezebben, de megtartotta 100 százalékos mérlegét az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 38-31-re legyőzte a csoport utolsó helyén álló orosz Csehovszki Medvegyit. A magyar bajnok hetedik csoportmeccsét is megnyerte, egy pont kell a csoport első helyéhez.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, C csoport, 7. forduló:
MKB-MVM Veszprém - Csehovszki Medvegyi 38-31 (17-16)
gólszerzők: Marguc 9, Zeitz 8, Ilic 6, Lékai 5, Sulic 3, Iváncsik 2, Nilsson 2, Terzic, Gulyás 1-1

Mindegy, hogy a csoportelsőségért küzdő Vardar, vagy a csoport utolsó helyén álló Csehovszki Medvegyi az ellenfél, Veszprémben minden Bajnokok Ligája-meccsen telt ház van. Ha a szurkolók számán és a Veszprém Aréna hangulatán nem is, a magyar bajnok védekezésén némileg észre lehetett venni, hogy nem topcsapatot látott vendégül a csoportját hibátlan teljesítménnyel vezető Veszprém.

Nem volt könnyű a meccs első fele Fotó: Bielik István - Origo

Nagy László továbbra sem épült fel, ezúttal be sem nevezte Carlos Ortega, a kapuban pedig Mirko Alilovic kezdett a szezon során végig parádézó Mikler Roland helyén. A Veszprém gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, a BL-gólkirály és jelenlegi éllovas Momir Ilics és az előző forduló legjobbjának választott Christian Zeitz góljaival előnybe került, de a magyar bajnok védekezése eközben meg sem közelítette a szokott színvonalat.

Amikor a 15. percben (9-9) már a kilencedik gólját kapta a csapata, Ortega ki is kérte az idejét, de hiába vette vissza azonnal a vezetést a Veszprém, a koncentráció továbbra is hiányzott a játékából. A szívósan küzdő oroszok a félidő hajrájában nemcsak átvették a vezetést, de két góllal is elléptek, mire felébredt a magyar bajnok, és jó hajrával 17-16-os előnnyel fordult a második félidőre.

Nem változott sokat a játék a második félidő elején sem, de amikor a Veszprém kinyitotta a falát, sikerült négy góllal elhúznia a támadásban remeklő oroszoktól. Nem a védekezésről szólt a meccs továbbra sem, potyogtak a gólok mindkét oldalon, Zeitz és Ilics találataira az elképesztő gólokat ágyúzó Alexander Dereven és Dimitar Zsitnyikov válaszolt, de a Veszprém lassan elkezdte leszakítani a fáradó Medvegyit.

A tavaly még a Celjében villogó páros, Lékai Máté és Gasper Marguc sem tudott hiábázni, így az utolsó tíz percre hiába kapott szokatlanul sok gólt, már hatgólos vezetéssel fordult a Veszprém. A hajrára nem maradtak izgalmak, bár a vártnál sokkal jobban megszenvedett, végül simán nyert, és továbbra is 100 százalékos teljesítménnyel vezeti a csoportját a magyar bajnok.

Végül hét lett közte a hetedik meccsen Fotó: Bielik István - Origo

Vladimir Makszimov, az oroszok edzője: "Fiatal csapatunk van, mi még nem bírjuk végig az ilyen hőfokú meccseket, de rengeteget tanulunk az olyan jól felkészített csapatoktól, mint Carlos Ortega együttese. Szeretném kiemelni a veszprémi szurkolókat, itt valóban folyamatos emberelőnyt jelent hazai pályán játszani."

Carlos Ortega, a Veszprém edzője: "Ilyen meccsre számítottunk, tudtuk, hogy remekül támad a Medvegyi, és ezt bizonyította is. Támadásban jól teljesítettünk mi is, de a védekezésünkkel nem voltam elégedett. A labda nélküli mozgásunk nem volt elég jó. Köszönjük a szurkolók támogatását, nélkülük nem sikerült volna."

Gasper Marguc, a Veszprém 9 gólig jutó játékosa: "A győzelem számít, semmi más. Rengeteg gól esett a meccsen, ez szokatlan tőlünk, de behúztuk a mérkőzést, és így továbbra is óriási esélyünk van a csoport megnyerésére."