Vágólapra másolva!
A női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első mérkőzésén az egy ponttal érkező dánok a második félidőben elgázolták a 0 pontos lengyeleket. Dániának a győzelemmel három pontja van, és átmenetileg megelőzte a 20.30-tól Romániával találkozó Magyarországot. 

Női kézilabda Európa-bajnokság, 1. középdöntőcsoport, 1. forduló:
Lengyelország-Dánia 19-28 (9-9)
Norvégia-Spanyolország 29-26 (16-16)

Bár a dánok is csak egy pontot hoztak a középdöntőbe, sokkal esélyesebbnek tűntek a meccs előtt, mint a pont nélkül érkező lengyel válogatott. Ehhez képest Lengyelország remekül indított, jó védekezésének és a dánok gyengébb játékának köszönhetően a szünetben 9-9-re álltak a csapatok.

Most nem örülhettek a lengyelek Forrás: Bielik István - Origo

A második félidő elején aztán sebességet váltott Dánia, egy emberelőnyt kihasználva előbb ellépett három góllal, majd egy újabb remek rohammal a meccset is eldöntötte. A dánok a második félidőben 19 gólt lőttek, így a végére kialakult a reálisnak mondható 9 gólos különbség.

Norvégia szinte már elődöntős

A középdöntő két négypontos csapatának rangadója két hasonló félidőt hozott, csak míg az elsőben jobbára a spanyolok vezettek, és a norvégok futottak az eredmény után, a másodikban Norvégia többször is a határán volt, hogy eldönti a meccset.

Spanyolország azonban kétszer is felállt háromgólos hátrányból. Bettina Riegeluth és a ferencvárosi Nerea Pena gólpárbajához az is kellett, hogy a kapusok alig találkozzanak a labdával, de a hajrára a Navarro és Solberg is összekapták magukat. A mérkőzés az utolsó percekig szoros volt, végül Norvégia három góllal győzött.

Spanyolország maradt négypontos, a norvégoknak már hat van, és ha a következő körben a papírformának megfelelően legyőzik Lengyelországot, szinte biztosan a csoport élén végeznek.