Szurkolói miatt fizethet a Magyar Kézilabda Szövetség

kézilabda, Magyarország-Románia, Eb, szurkolók, himnusz, háttal
HUNGARY, Debrecen : Hungarian fans listen to the Romanian national anthem ahead of the Main Round I match Hungary vs Romania at the 2014 Women's European Handball Championships in Debrecen on December 13, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Ötezer eurós, azaz 1,5 millió forintos pénzbüntetést kapott a Magyar Kézilabda Szövetség az európai szövetségtől a románok elleni december 13-i, debreceni Európa-bajnoki középdöntős mérkőzés előtti sportszerűtlen szurkolói magatartása miatt.

Az EHF közleményében jelezte: a hazai szimpatizánsok egy csoportja a román himnusz alatt hátat fordított a pályának, és többen obszcén jeleket mutogattak a vendégjátékosoknak. A szurkolók a viselkedésükkel megsértették az EHF szabályzatát, és ezért kell fizetnie az MKSZ-nek.

"Az EHF alapszabálya kimondja, hogy a szövetség küldetése, hogy ösztönözze a barátságot és kölcsönös megértést, így elfogadhatatlan a politikai, faji vagy vallási diszkrimináció. Következésképpen a magyar szurkolók viselkedése elfogadhatatlan és tűrhetetlen" - áll a közleményben.

Háttal a magyar szurkolók Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Az EHF azt is kiemelte, hogy a jövőben, ismételt esetben akár zártkapus büntetéssel is sújthatja a magyar szövetséget.

Az Eb-középdöntős mérkőzést végül Magyarország 20-19-re megnyerte.