NHL: Jaromir Jagr képtelen leállni

Jaromir Jagr, New Jersey Devils, NHL, jégkorong
UNITED STATES, NEWARK : NEWARK, NJ - JANUARY 28: Jaromir Jagr #68 of the New Jersey Devils is hit into the glass during the third period against the Toronto Maple Leafs at the Prudential Center on January 28, 2015 in Newark, New Jersey. The Devils defeated the Maple Leafs 2-1 in the shootout. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Jaromir Jagr 718. góljával immár egyedül áll az örökranglista ötödik helyén az észak-amerikai profi jégkorongliga vasárnapi játéknapja után. Már csak olyan legendás alakok előzik meg, mint Gretzky és Howe. 

A 43 éves cseh csatár új klubja, a Florida Panthers színeiben talált be a Detroit Red Wings elleni 3-1-es mérkőzésen, és ezzel megelőzte Phil Espositót. Jagr előtt a sorban már csak Wayne Gretzky (894 gól), Gordie Howe (801), Brett Hull (741) és Marcel Dionne (731) áll.

Nem mintha Jagr ne lenne a fentiekhez hasonló legenda, a cseh játékos káprázatos pályafutást tudhat maga mögött. A Florida már a nyolcadik csapata az NHL-ben, a Pittsburgh-nek és a NY Rangersnek csapatkapitánya is volt, és közben lehúzott három szezont a kontinentális ligában (KHL) az Avantgard Omszk csapatánál. A cseh válogatottal olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok lett, egyéni rekordjait és elismeréseit elkezdeni sem érdemes felsorolni, hiszen gyakorlatilag mindent megnyert, amit jégkorongozó megnyerhet.

Itt még New Jerseyben Forrás: AFP

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-San Jose Sharks 1-4
Montreal Canadiens-Carolina Hurricanes 4-0
Ottawa Senators-Boston Bruins 6-4
Florida Panthers-Detroit Red Wings 3-1
Minnesota Wild-Washington Capitals 2-3
Winnipeg Jets-St. Louis Blues 2-1, szétlövés után
Dallas Stars-Pittsburgh Penguins 2-1
Calgary Flames-Philadelphia Flyers 4-1
Vancouver Canucks-Columbus Blue Jackets 2-6
Arizona Coyotes-Colorado Avalanche 2-5