Vágólapra másolva!
Tomori Zsuzsanna, a Ferencváros női kézilabda-csapatának átlövője szerint csapatával történt valami az elmúlt időszakban, ennek tudható be a dán Midtjylland elleni hétgólos vereség a KEK elődöntőjében. Tomori a nyáron visszatér a Győrhöz, és kíváncsian várja, hogy birkózik meg a versenyhelyzettel.

Az FTC hazai pályán szenvedett hétgólos vereséget a dán Midtjylland ellen a KEK elődöntőjében, így szinte reménytelen helyzetből várhatja a visszavágót. Tomori Zsuzsanna, a Fradi átlövője a a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy mindkét félidőben odaadtak tíz percet a dánoknak, és bár a gyenge kezdés után még sikerült visszajönni a meccsbe, a második félidei rövidzárlat után az ellenfél átrohant rajtuk.

"Utána momentumunk sem volt, a védekezés felpuhult, támadásban pedig görcsösek voltunk"- mondta Tomori, aki szerint a dánok csapatként nem jobbak, de a gyors játékukkal nem tudtak mit kezdeni.

Csoda kellene a visszavágón

"A Győr meccs óta nem tudom, hogy mi történt a csapattal, de hazai pályán nem lenne szabad hét góllal kikapnunk. Én is vastagon benne vagyok ebben, támadásban én is görcsös voltam, és bár még nem mondanám ki, hogy elbuktuk az elődöntőt, de a visszavágón csoda kellene. Ha a továbbjutás nem sikerül, akkor marad a bajnokság, megpróbálunk ott sikeresek lenni, de ehhez mentális változás kell" - magyarázta Tomori.

Tomori itt még a győriek ellen lő kapura, de nyártól visszatér régi csapatához Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A válogatott klasszisa nyártól visszatér a Győrhöz, amely a Fradihoz hasonlóan nehéz helyzetbe került, miután a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébenhat góllal kikapott a Vardar Szkopje vendégeként. Tomori szerint a Győr ledolgozhatja otthona hátrányát, de ehhez az is kell, hogy már az első félidőben elhúzzon három-négy góllal.

Tudja, hogy megosztó személyiség

Az átlövő öt évet töltött a Fradiban, és most úgy érezte, stagnál, ezért új emberekre, új környezetre és új kihívásra vágyott.

"Kiváncsi vagyok, hogy tudom megoldani a versenyhelyzetet, kicsit félek is tőle, de úgy érzem, ezzel a kihívással meg tudok küzdeni. A Fradiban szinte végig a pályán voltam, a Győrnél remélem, hogy legalább 30 percet kapok majd, és azon leszek, hogy ez még több legyen. Hogy mi fog hiányozni a Fradiból leginkább? A közösség és a fanatikus közönség, amely mindig óriási támogatást adott a csapatnak. Tisztában vagyok vele, hogy megosztó személyiségnek számítok, de remélem, Győrben azok lesznek többen, akik szeretnek - mondta a 26 éves játékos, aki önkritikusan elismerte, ebben az évben nem azt nyújtotta, amire képes, viszont szeretne ismét kiemelkedő formában játszani, ezért is történtek a mostani változások az életében.