Már Rió a tét a női kézisek sorsolásán

Németh András Győr, 2014. december 4.
Németh András szövetségi kapitány beszél játékosaihoz az időkérés alatt a Magyarország - Franciaország női kézilabda Eb-felkészülési mérkőzésen a győri Audi Arénában 2014. december 4-én.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Győr, 2014. december 4. Németh András szövetségi kapitány beszél játékosaihoz az időkérés alatt a Magyarország - Franciaország női kézilabda Eb-felkészülési mérkőzésen a győri Audi Arénában 2014. december 4-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A magyar kézilabda-válogatottat a harmadik kalapból húzzák ki a december 5. és 20. között Dániában sorra kerülő női világbajnokság szerdai sorsolásán.

A magyar csapat a csoportmérkőzéseken így biztosan nem találkozik a szintén ebbe a kategóriába sorolt Hollandiával, Argentínával és Romániával, áll a magyar szövetség honlapján.

A kiemelés mindenesetre nem feltétlenül jelent erősorrendet is, hiszen az 1. kalapba került Kuba, míg a legutóbbi vb-n ezüstérmes Szerbia a 6. kalapban szerepel. A szerdán 20 órakor kezdődő koldingi sorsoláson négy hatos csoportba sorsolják a csapatokat, a csoportok első négy-négy helyezettje jut majd a nyolcaddöntőbe a vb-n.

A nyolcaddöntő a minimális elvárás a vébén Forrás: MTI/Kovács Anikó

A világbajnokság győztese kijut a riói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig jogot szereznek a 2016 márciusában sorra kerülő olimpiai selejtezőtornákon való részvételre.

Női világbajnokság, Dánia, 2015. december 5-20., kiemelés:
1. kalap: Brazília, Kuba, Norvégia, Dánia
2. kalap: Spanyolország, Svédország, Montenegró, Franciaország
3. kalap: MAGYARORSZÁG, Hollandia, Argentína, Románia
4. kalap: Oroszország, Dél-Korea, Lengyelország, Japán
5. kalap: Tunézia, Kongói DK, Kína, Puerto Rico
6. kalap: Angola, Szerbia, Németország, Kazahsztán