Vágólapra másolva!
A Washington Capitals idegenben 2-0-ra legyőzte a Buffalo csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga hétfői játéknapján.

Az Alekszandr Ovecskin és Jay Beagle góljaival nyerő fővárosiak sorozatban nyolcadik sikerüket könyvelhették el.

Braden Holtby 31 lövést védett,

ezzel karrierje 22. olyan meccsét produkálta, amelyen nem kapott gólt.

A hazaiak csatára, Evander Kane most játszott először azóta, hogy a Buffalo News című lap beszámolt a szexuális bűncselekmény gyanújával ellene folyó rendőrségi vizsgálatról.

A keleti főcsoport élén álló Washington mögött második Montreal előző 11 meccséből tízet elveszített, ezúttal - ha csupán szétlövés után is, de - győzni tudott.

A Los Angeles is kapott gól nélkül nyert, míg a Vancouver negyedszer maradt gólképtelen az elmúlt 11 mérkőzését figyelembe vége. Tyler Toffoli három találatot jegyzett, Anze Kopitar négy gólpassz adott, a 27 védést bemutató Jonathan Quick kapuja pedig pályafutása során negyvenedik alkalommal maradt érintetlen.

A Minnesota - Detroit elleni - sikeréhez is remek kapusteljesítményre volt szükség: Devan Dubnyk 28 lövést hárított, pedig

az is meglepetést jelentett, hogy egyáltalán jégre lépett,

mivel a vasárnapi edzésen megsérült a karja, és össze kellett varrni a sebet. Mivel a másik kapus, Darcy Kuemper is sérült, a 29 éves játékosnak kellett védenie.

Eredmények:
Buffalo Sabres-Washington Capitals 0-2
Tampa Bay Lightning-Montreal Canadiens 3-4, szétlövés után
Nashville Predators-New York Rangers 5-3
Minnesota Wild-Detroit Red Wings 3-1
Vancouver Canucks-Los Angeles Kings 0-5
San Jose Sharks-Colorado Avalanche 3-6