Egymeccses eltiltás járt a botrányos kupadöntőért

Juan Carlos Pastor, kézilabda
GERMANY, Berlin : Szeged's coach Juan Carlos Pastor reacts during the European Handball Federation cup final match between French side Montpellier Agglomeration and Pick Sceged of Hungary at the Max Schmeling Hall in Berlin on May 18, 2014. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Juan Carlos Pastor egymeccses eltiltást kapott, és 300 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie, miután a kézilabda Magyar Kupa döntőjében fellökte a veszprémi edzőt, Xavi Sabatét. 

A botrányos kupadöntő hajrájában, amit végül hétméteresekkel nyert meg a Veszprém, a két spanyol edző a zsűriasztal mellett összeszólakozott, és a szegediek edzője fellökte veszprémi kollégáját, aki a földre zuhant. A szövetség ezért 300 ezer forintos pénzbüntetésre, és egymeccses eltiltással büntette a szegedi edzőt - írja a Pickhandball.hu.

Később Pastor bocsánatot kért, de hozzátette, nem tetszett neki Xavi Sabaté viselkedése, ráadásul nem is lökött rajta akkorát, szerinte a veszprémi edző rájátszott az esetre. Pastor szerint "a veszprémiek végig a bíró nyakán ültek" a mérkőzésen.

Juan Carlos Pastor Forrás: AFP/Odd Andersen

Pastor csütörtökön, a Vác elleni mérkőzésen le is tölti az eltiltását.