Vágólapra másolva!
Botrányba fulladt a kerekesszékes kosárlabdázóknak megrendezett Bajnokok Kupája egyik helyosztója, miután a zwickaui tornán a Galatasaray és a Besiktas szurkolói késekkel és baseballütőkkel egymásnak estek. A meccset nem is rendezték meg végül.

Óriási balhé tört ki két rivális török szurkolótábor között egy Zwickauban megrendezett négynapos kerekesszékes kosárlabda-mérkőzésen.

Az európai Bajnokok Kupája nyolcas döntőjének csoportkörében a Galatasaray és a Besiktas is a harmadik helyen zárt, így egymás ellen dönthették volna el az 5. hely sorsát. Azonban a mérkőzés kezdete előtt a mintegy hatvan török szurkoló késekkel és baseballütőkkel egymásnak esett, a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia, és végül hét sérültet szállítottak a helyi kórházba. A mérkőzést nem játszották le.

Botrányba fulladt a helyosztó Forrás: AFP

Nem ez volt az első botrányos eset török kerekesszékes kosármeccsen, 2012-ben Isztambulban a drukkerek tűzoltó készülékekkel támadtak egymásra, a habparádét végül a rendőröknek könnygáz bevetésével sikerült megfékezniük.

A Bajnokok Kupáját a madridi CD Ilunion nyerte (története során másodszor), miután a fináléban 71-45-re legyőzték a címvédő és korábbi hatszoros bajnok német RSV Lahn-Dill csapatát.