Nagy László fair play-díjat kapott

Nagy László, kézilabda
Szkopje, 2016. április 23. Nagy László, az MVM Veszprém játékosa, miután gólt dobott a macedón Vardar Szkopje ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén Szkopjéban 2016. április 23-án. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Vágólapra másolva!
A hagyományokat követve idén is elismert magyar sportolókat a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága, idén Nagy László, a veszprémi kézicsapat kapitánya kapta az elismerést. 

Nagy László páratlanul sportszerű tettet hajtott végre a 2015-ös magyar kézilabda bajnokság döntőjében, amikor a meccs utolsó pillanataiban - ekkorra már biztos volt, hogy a Veszprém nyeri a bajnoki címet - odaadta a labdát a MOL-Pick Szeged játékosának, Vadkerti Attilának, hogy ő lőhesse a mérkőzés utolsó gólját.

Vadkerti bő évtizede óta szolgálta a szegedieket, csapatkapitány is volt, de nem kapott új szerződést a csapattól, így ezzel a góllal zárta le szegedi játékospályafutását, azóta - bár az Algyő játékosa lett - a szegedi utánpótlásban dolgozik.

Nagy László megérdemelte a díjat Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Nagy László szép gesztusa valóban Fair Play-díjas volt, és szinte biztos, hogy megvan a 2016-os győztes is: Sárosi Laurától jövőre nem lehet elvenni a díjat.