Megvan a Veszprém első győzelme a BL-ben

Telekom Veszprém, Schaffhausen, kézilabda, Bajnokok Ligája
Veszprém, 2016. október 1. A veszprémi Aron Palmarsson (k), valamint Graubner David (b) és Bliznac Kristian (j), a svájci Kadetten Schaffhausen játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának második fordulójában játszott Telekom Veszprém - Kadetten Schaffhausen mérkőzésen a Veszprém Arénában 2016. október 1-jén. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Ha nem is könnyedén, de a végére azért magabiztos előnyt kovácsolva a Telekom Veszprém 32-28-ra nyert a svájci Kadetten Schaffhausen ellen. A flensburgi döntetlen után így megvan a magyar bajnok első győzelme a sorozatban. A vendégek ugyan alaposan megnehezítették a Veszprém dolgát, de a szoros eredmény ellenére egy percig sem volt kérdés, hogy Nagy Lászlóék fognak nyerni.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló:
Telekom Veszprém – Kadetten Schaffhausen 32-28 (16-15)

A Veszprém az első fordulóban úgy játszott 24-24-es döntetlent a Flensburg otthonában, hogy a második félidő közepén már hat góllal is vezetett, miközben a svájciak otthon kaptak ki minimális különbséggel (24-25) a dán Silkeborgtól.

Az első félidőben nem a hazaiak szájíze szerint alakult a mérkőzés, a magyar bajnok kicsit talán le is becsülte a svájci riválist. Ugyan végig a Veszprém vezetett az első harminc percben,

a félidő közepén már három góllal is (9-6),

de a vendégek nem adták föl, és 11-11-nél utol is érték a házigazdát. Sőt, nem is engedték el, így a szünetre csak egy gól volt a BL-döntős magyar csapat előnye.

Dragan Gajic (17) inkább támadásban jeleskedett, mintsem védekezésben Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Elöl nagyszerű játékkal mutatkozott be az új jobbszélső, a szlovén

Dragan Gajic, aki öt gólt lőtt.

A három gólig jutó izlandi irányító, Aron Palmarsson tartotta vele a lépést, míg a túloldalon Császár Gábor remekelt, aki két gólja mellett számos gólpasszt is kiosztott a társaknak. A Veszprém ugyan kereste, de nem nagyon találta a BL-meccsek megnyeréséhez szükséges védekezést, így hiába voltak jók elöl, csak egy góllal vezettek a félidőben (16-15).

Szorosnak tűnt, de nem volt az

A második félidőt Ancsin Gábor és Nagy László kiállítása miatt kettős emberhátrányban kezdte a Veszprém, a Schaffhausen pedig ki is egyenlített. Tíz perc után aztán helyreállni látszott a világ rendje,

gyors egymásutánban esett három veszprémi gól,

Alilovic pedig egyre többször találkozott a labdával, és máris négy gól volt a magyar bajnok előnye (22-18).

Mindkét oldalon keményen védekeztek Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A következő tíz percben állandósult a három-négy gólos veszprémi vezetés, miközben a játékvezetők bőkezűen osztogatták a kiállításokat mindkét oldalon.

Csúsztatás lenne magas színvonalúnak nevezni a találkozót,

de ekkorra már egyértelműen kirajzolódott, hogy a Telekom Veszprém a jobb csapat a pályán lévők közül.

A hajrába is így mentek bele a csapatok, és az 58. percet – stílszerűen – öt az öt ellen kezdték a csapatok, Mirko Alilovic pedig bemutatta a forduló egyik legnagyobb védését, egy felső lécről lejövő kipattanóból megküldött ismétlést fogott szenzációsan.

A Veszprém egy hét múlva a lengyel Wisla Plock vendége lesz.

Később:
Barcelona (spanyol)-THW Kiel (német) 19.30
Vasárnap játsszák:
Bjerringbro-Silkeborg (dán) - Flensburg-Handewitt (német), Aarhus 16.50
PSG (francia) - Wisla Plock (lengyel) 17.30
B csoport:
Kielce (lengyel)-Kristianstad (svéd) 38-28 (18-13)
Vardar Szkopje (macedón) - Meskov Breszt (fehérorosz) 31-27 (13-13)
később:
PPD Zagreb (horvát) - MOL-Pick Szeged 20.00
szerdán játszották:
Rhein-Neckar Löwen (német)-Celje (szlovén) 31-30 (16-15)