Izgalmas végjátékokra vágyik az egykori veszprémi átlövő

Kiril Lazarov, kézilabda
Veszprem's Mirsad Terzic (L) and Laszlo Nagy (R) vie for the ball with Barcelona's Kiril Lazarov during the Champions League EHF Final Four match between Hungarian MKB-MVM Veszprem and Spanish FC Barcelona in Cologne on June 1, 2014. AFP PHOTO / DPA/ MARIUS BECKER GERMANY OUT / AFP PHOTO / DPA / MARIUS BECKER
Vágólapra másolva!
A világ egyik legjobb jobbátlövője, a macedón Kiril Lazarov a szezon végén elhagyja a Barcelonát, és a francia Nantes együtteséhez szerződik.

A 36 éves kézilabdázó eddig igazi európai nagycsapatokban játszott, 2002 és 2007 között a Veszprémben szerepelt, de megfordult a horvát Zagreb, a spanyol Ciudad Real (illetve megszűnése után az Atlético Madrid) csapatában is, négy éve pedig a Barcelonát erősíti.

Ezek után meglepetés volt, hogy a jobbátlövő a Nantes-ot választotta.

„Nagyon sok álmatlan éjszakám volt a döntés meghozatala előtt. A Nantes az elmúlt időszakban megmutatta, hogy nagyok az ambíciói, és lépésről lépésre közelít az európai élvonal felé. A bajnokságban hét góllal verték meg a PSG-t. Mielőtt rábólintottam volna az ajánlatukra, beszélgettem Alberto Entreriosszal, aki klubtársam volt a Ciudad Realban, most pedig másodedző a Nantes-nál. Sok pozitív dolgot mesélt a klubról, a működéséről és a terveiről is" – idézte a játékost a vajdasági Magyar Szó.

Kiril Lazarov - éppen a Veszprém ellen Forrás: AFP/Marius Becker

„Az is motivált, hogy szeretném kipróbálni magam ebben az erős ligában, vágyom a telt házas mérkőzésekre, az izgalmas végjátékra, a kiélezett küzdelemre, olyan helyzetekre, ahol az utolsó is legyőzheti az elsőt. Hét éve játszom a spanyol bajnokságban, ahol üresek a lelátók, és a színvonal is alacsony. Folyamatosan azt várjuk, hogy jöjjön egy BL-meccs, hogy egy komoly találkozón lépjünk pályára. Nekem nagyon hiányzik az adrenalin, ami a játékost megfelelő formában tartja" – tette hozzá a 37. születésnapját május 10-én ünneplő Lazarov.