Vágólapra másolva!
Magas színvonalú mérkőzésen 3-2-re győzött a magyar női röplabda-válogatott Canberrában Franciaország ellen a World Grand Prix-sorozat elődöntőjében. A magyar csapat ezzel bejutott a sorozat vasárnapi döntőjébe, ahol Ausztráliával találkozik.

Az első játszma végletekig kiélezett küzdelemben dőlt el a francia csapat javára. 24-24-nél még egyenlő volt az állás, onnan viszont csak az ellenfél ütött két pontot. A második játszma 25-18 a magyaroknak, de ezzel sem sikerült megroppantani a szívósan küzdő francia csapatot.

A magyar női röplabda-válogatott legyőzte a franciákat Canberrában Forrás: Hunvolley.hu

A harmadik szettet 25-21-re nyerte az ellenfél, de innentől kezdve mintha egy másik magyar csapat lépett volna pályára. A negyedik játszma 25-15 ide - ez már óriási fölény - a döntő szett pedig csak a végén hozott némi izgalmat.

A magyar csapat 14-7-re vezetett, azaz egy pont hiányzott a győzelemhez.

A franciák innen négy pontot szereztek, de 14-11 után újra a magyar együttes következett - egy blokkról kipattanó labdával sikerült megnyerni a meccset 3-2-re.

A magyar csapat vasárnap Ausztrália ellen vívja a sorozat döntőjét. A másik elődöntő, az Ausztrália-Venezuela mérkőzés elmaradt, mert a dél-amerikai csapat nem érkezett meg Canberrába.

Női röplabda World Grand Prix III.csoport, elődöntő: Magyarország-Franciaország 3-2