Társoldalunk:

Császár vezérletével nyert fontos meccset csapata a BL-ben

2017.10.12. 22:31

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája C-csoportjában a svájci Kadetten Schaffhausen hazai pályán egy góllal legyőzte a csoport élén álló dán Skjern együttesét.

A svájci bajnok, egyúttal a mezőny legeredményesebb játékosa a magyar válogatott irányítója, Császár Gábor volt, aki 13 lövésből 9 gólt szerzett. A svájciak érdemeit csak növeli, hogy a félidőben még négy góllal vezettek a dánok.

A Kadetten ezzel négy mérkőzés után két győzelemmel és két vereséggel (az Ademar Leontól és a Dinamo Bucurestitől is 29-28-ra kapott ki idegenben) a tarsolyában négy ponttal áll a csoport harmadik helyén az egyaránt 6 pontos Skjern és Gorenje Velenje mögött.

A hat csapatos csoport győztese csatlakozhat az A- és a B-csoport hat-hat továbbjutójához az egyenes kieséses rendszerben.

A MOL Pick Szegeddel azonos csoportban (az A-ban) szereplő Rhein-Neckar Löwen hazai pályán végig magabiztosan vezetve győzte le hét góllal 31-24-re a horvát HC Zagreb csapatát. A németek egyetlen percet sem voltak hátrányban, a horvátoknak pedig csak fellángolásokra futotta. A Löwennek így 8 pontja van és visszavette a csoport első helyét a Szegedtől.