Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott a mérkőzés túlnyomó részében jól játszott és vezetett is, végül mégis öt góllal kikapott a hazai pályán játszó világ- és Európa-bajnok Norvégiától a Möbelringen Kupa második fordulójában. 

Möbelringen Kupa, 2. forduló:
Norvégia–Magyarország 29-24 (11-12)
a magyar válogatott gólszerzői: Szöllősi-Zácsik 4, Schatzl 2, Bódi 2, Kovacsics 2, Háfra 4, Klivinyi 3, Kovács A. 5, Mayer 2

Az olimpiai bajnok Oroszország elleni első mérkőzésen a magyar válogatott helyenként kimondottan jól játszott, de ezzel is csak megnehezíteni tudta ellenfele dolgát. Sokkal könnyebbnek a házigazda, nem mellékesen világ- és Európa-bajnok Norvégia elleni meccs sem ígérkezett könnyebbnek.

Kim Rasmussen a kapuban ezúttal is Bíró Blankának adott lehetőséget, a kezdő irányító Kovacsics Anikó volt, a bal átlövő szerepében pedig az első meccsen kevés lehetőséget kapó - és azzal sem nagyon élő - Szöllősi-Zácsik Szandra kezdett - rögtön egy szép nagy átlövés góllal.

Szöllősi-Zácsik Szandra két gólt lőtt az első félidőben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Két eladott labdából megindulva viszont egy perccel később már a norvégok vezettek, észnél kellett lenni a gyors labdafelhozatalokkal, mert mindkét esetben abból lett a baj. Míg az egyik oldalon a Győri ETO-ban védő Kari-Alvik Grimsbö védett hetest (Kovacsics hibázott) és ziccert, addig a másikon

Bíró is bemutatott szép védéseket, miközben a szélsőink - Schatzl, Bódi Bernadett - ezúttal is biztos kézzel dolgoztak.

Háfra Noémi pazar csípőből előtt labdájával az első negyedóra végén 6-3-ra vezettünk.

A norvég válogatott szövetségi kapitánya, Torir Hergeirsson 8-4-nél kért végül időt. Pályára küldték az ex- (egyben leendő?) győri beállót, Heid Lökét, aki egyből lőtt is egy gólt, amire egy jelenlegi győri, Nora Mörk tett rá még egyet, de a ferencvárosi Háfra Noémi tartotta velük a lépést, a 20. percben már a harmadik gólját szerezte.

Működött a védekezésünk, és támadásban is nagyon pörögtek a lábak, nem volt statikus a játékunk, a sok mozgásból pedig sok helyzetet dolgoztunk ki. A hajrában Gávai Szonja, majd Klivinyi kiállítása miatt emberhátrányban játszottunk, a norvégok pedig 8-12-ről egy gólra jöttek föl a szünetre (11-12).

Nála van a telefon a kispadon?

A második félidőt Görbiczcel és Kovacsiccsal kezdtük középen, de az első gólt Bódi lőtte szélről, a másodikat viszont már a Fradi irányítója vágta be, majd Lunde (váratlan fordulat: ex-győri) védte ki Görbicz hetesét. A következőt már Kovács Anna vállalta és lőtte be.

Kapaszkodtak a norvégok, de mindig volt valaki, aki lőjön egyet nekik. Az viszont látszott, hogy egyre többet hibázunk támadásban, labdákat adogattunk el, amiből leindítottak bennünket a hazaiak - Rasmussen időt is kért a 42. percben, 18-17-es vezetésünknél. Egy újabb hiba - Mayer ziccerét fogta Lunde - Öftedal kiegyenlített, így 3-3 után volt újra egyenlő, majd

Löke a vezetést is megszerezte a hazaiknak, amire 2-1-nél volt utoljára példa.

A 48. percben viszont már kettővel vezettek, amit emberhátrányban is tartani tudtak. Átlövésből nem tudtunk ekkor veszélyesek lenni, inkább a beállósokat - főleg Mayer Szabinát - próbáltuk megjátszani, amiből vagy heteseket harcoltunk ki, vagy az Alba Fehérvár játékosa maga lőtt gólt. Az 52. percben előbb Szekerest, majd Klivinyit állították ki, amit megúsztunk egy hetessel, sőt, Kovás Anna még az első akciógólját is meglőtte.

PHU!!! Det ble jevnt, men vi slo Ungarn 29-24 ! Gratulerer til @noramrk_9 som ble kåret til banens beste spiller!

A post shared by Norges Håndballforbund (@handballandslagene) on

23-23-nál Bíró hetest védett, de nem tudtuk visszavenni a vezetést, ráadásul Heidi Löke, szokása szerint, nem tudott hibázni. Két perccel a vége előtt eladtunk egy labdát, amivel Herrem száguldott el, és hárommal vezettek a norvégok (27-24), amit a végére még kettővel megtoldottak, így úgy szenvedtünk látszólag komoly vereséget, hogy a meccs nagy részében vezettünk, és legalább olyan jól játszottunk, mint a világbajnok.

A magyar válogatott a hozzá hasonlóan két vereséggel álló Dél-Korea ellen zárja a Möbelringen Kupát vasárnap 16 órakor. Majd december 2-án már a világbajnokságon játsszuk az első csoportmérkőzésünket, éppen Norvégia ellen.