Társoldalunk:

Eldőlt, hogy kit vált Szucsánszki Zita a kézilabda-vb-n

2017.12.06. 17:51

Tóth Gabriellát váltja Szucsánszki Zita a magyar női kézilabda-válogatott keretében a németországi világbajnokságon.

"Tóth Gabriella mindent megtett a csapat sikeréért az eddigi mérkőzéseken, nem lehetek vele elégedetlen, ugyanakkor úgy érzem, Szucsánszki a tapasztalatával lendíteni tud a válogatotton, akár védekezésben, akár támadásban" - idézi a magyar szövetség honlapja Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerdai nyilatkozatát.

A dán edző úgy fogalmazott, a Ferencváros irányítójától sem csodát vár, de tudja, hogy ő is mindent megtesz majd a győzelemért.

Szucsánszki Zita a tapasztalatával lendíthet a válogatottonForrás: MTI/Kovács Anikó

A torna során további két cserére nyílik lehetőség a 28 fős kereten belül.

A magyar együttes szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kapott ki a B csoportban, Bietigheim-Bissingenben, kedden 33-15-re legyőzte Argentínát, csütörtökön 14 órától pedig Lengyelországgal találkozik. Az eredmények eddigi alakulása miatt amennyiben a magyar válogatott győz, biztosan a 16 közé jut, de ha veszít, még akkor sem biztos, hogy lemarad a nyolcaddöntőről.

Kiszakadt a magyar gólzsák, megvan az első győzelem a kézivébén

A norvégok és svédek ellen elveszített mérkőzés után sokkal könnyebb ellenfél várt a magyar női kézilabda-válogatottra a németországi világbajnokságon. Kim Rasmussen együttese ezúttal magabiztosan, helyenként remekül kézilabdázva 33-15-re nyert Argentína ellen, ezzel megvan a mieink első győzelme a világbajnokságon. A szerdai szünnap után csütörtökön Lengyelország ellen folytatja a világbajnokságot a magyar válogatott.