A hollandoké a bronzérem a női kézi vébén

A hollandok három góllal verték a svédeket, így övék a bronzérem a női kézi Eb-n
The Netherlands' Lois Abbingh (L) attempting to overcome Sweden's defences during the 2017 World Women's Handball Championship's match for third place between Sweden and the Netherlands in the Barclaycard Arena in Hamburg, Germany, 17 December 2017. Photo: Axel Heimken/dpa
Vágólapra másolva!
Hollandia válogatottja három góllal legyőzte Svédország csapatát a németországi női kézilabda-világbajnokság vasárnapi bronzmérkőzésén, Hamburgban.

Jobban kezdték a meccset a skandinávok (4-2), de a folytatásban ellenfelük - Lois Abbingh vezérletével - két 4-0-s és egy 3-0-s sorozatot produkált, így jelentős különbséget alakított ki a szünetig (14-8).
A második felvonás elején tovább növelte előnyét az előző világ- és Európa-bajnokságon egyaránt ezüstérmes holland csapat, azonban a svédek Hanna Blomstrand irányításával kilenc gólt dobtak megszakítás nélkül, kihasználták riválisuk hibáit, és fordítottak (18-16).

A hollandok három góllal verték a svédeket, így övék a bronzérem a női kézi Eb-n Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Axel Heimken

A hollandok 18 percen keresztül nem találtak be, de a hajrában ismét eredményesek voltak, lendületbe jöttek, és egy 8-3-as szériával a maguk javára döntötték el a bronzmeccset.

A mezőny legjobbja a holland Abbingh volt nyolc találattal. A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC holland játékosai közül Yvette Broch négy gólt dobott, majd a 49. percben a harmadik kiállítása miatt piros lapot kapott. Cornelia Nycke Groot, illetve a Ferencvárost erősítő Danick Snelder és Laura van der Heijden ezúttal nem talált be.

Az Érd svéd balátlövője, Jamina Roberts kétszer volt eredményes, csapattársai közül Isabelle Gulldén hét gólt szerzett.